Çirkin Atatürk heykelleri kalkacak

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 20 Kasım 2007 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, aralarında Atatürk heykellerinin de bulunduğu estetikten yoksun çirkin heykelleri kaldıracaklarını açıkladı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlığın 2008 bütçesini sunan Günay, Topkapı Sarayı'nda tarihi eşyaların yüzde 90'ının depolarda durduğunu, bunların sergilenmesi için çalışacaklarını, bir Türkiye Müzesi kurulabileceğini anlattı.

Geçmiş yıllarda anıt, heykel yapma adı altında hiçbir estetik kaygısı ve duygusu olmayan ürünlerin kasabalara, kentlere, hatta Ankara'nın ortasına kadar serpiştirildiğini kaydeden Günay, şöyle konuştu:

"Bunlara Atatürk heykelleri de dahildir. Atatürk'e benzemeyen, hiçbir estetik kaygısı olmayan, çok çirkin... Bunun böyle bir vurdumduymazlık içine olmaması gerekiyor. Bütün bunları bir esasa bağlamak istiyoruz. Yapılmış çirkinlikleri ortadan kaldırmak konusunda önümüzdeki dönem bir gayretimiz olacak. Burada bazı sıkıntılarımız var; telif, sanatçı hakkı gibi... Biz bunları da aşarak bunların estetik kaygılarla yapılmasını çok önemsiyoruz." Bakan Günay, İstanbul'da yılbaşına kadar Devlet Tiyatroları'nın Anadolu yakasında üç yeni sahnede gösterilere başlayacağını kaydetti.

İnanç turizmi atışması

CHP İzmir Milletvekili Bülent Baratalı Bakan Günay'ın AKP'ye geçişinin ardından CHP yönetimi, laiklik gibi konularda yaptığı açıklamalardan uzun alıntılar yaparak, "bakan" olarak yeniden görüşlerini sorunca AKP'liler, "Kültürle turizmle ne ilgisi var bunların" diye laf attı. CHP'li Mustafa Özyürek ise "İnanç turizminden söz ediyor" yanıtını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber