Öğrenci velileri çetelere karşı eylem yaptı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Kasım 2007 19:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Batman'da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İlköğretim Okulu'na giden öğrencilerin velileri, çocuklarının okul çevresinde çeteleşmiş gruplar tarafından sürekli rahatsız edildiğini ileri sürerek eylem yaptı.

Bayındır Mahallesi'nde bulunan TOBB İlköğretim Okulu'nda okuyan öğrenci velileri, sabahın erken saatlerinde okul bahçesinde toplanarak imza topladı. Topladıkları imzaları Cumhuriyet Savcılığı'na verip suç duyurusunda bulunacaklarını belirten veliler, önlem alınmamsı durumunda çocuklarını okula göndermeyeceklerini ifade etti.

Okul çevresinde çeteleşmiş grupların okul bahçesi ve çevresinde öğrencileri tehdit ettiğini, esrar, bali çekip, içki içtiklerini belirten veliler, 2 yıldan beri bunun engellenmesi için çalıştıklarını fakat olumlu bir sonuç alamadıklarını ileri sürdü.

Çetelerin müdüre saldıracak kadar ileri gittiğini belirten öğrenci velileri, "3 gün önce bir grup bayındırlık lojmanlarında ikamet eden Okulu Müdürü Recep Kılıç'a saldırdı. Saldırı sırasında binanın kapıcısını Ali Sevgiyi'de tartaklayıp kafasını kırdılar. Daha önce emniyet müdürlüğüne şikayette bulunduk. Basit önlemler dışında bir şey yapılmadı. Çocuklarımızı okula gönderemez hale geldik. Bu çeteler okul müdürünü bile gidip lojmanda dövüyorsa biz çocuklarımızı nasıl okula göndereceğiz." dedi.

TOBB'de okuyan öğürenciler ise okula gitmekten korktuklarını, kimliği belirsiz kişilerin bazı kız öğrencilere sarkıntılık yaptığı, bazı öğrencilerden zorla para aldıklarını iddia etti.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜR YARDIMCISI VELİLERLE TOPLANTI YAPTI

Okul bahçesinde toplanan öğrenciler ailelerine destek amacıyla sınıflara girmedi. Daha sonra okula gelen Milli Eğitim Müdür Yardımcısı M. Ali Atalay, velilerle konuşup öğrencileri sınıflarına gitmeye ikna etti.

Velileri okul çok amaçlı salonuna davet eden Atalay, okul çevresinde yaşanan durumdan haberdar olduklarını, bununla ilgili çalışmalar yaptıklarını belirterek en kısa zamanda sonuç alacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber