6 ilden yeni karantina haberleri geldi

Kastamonu, Hatay, Balıkesir, Bilecik, Adıyaman ve Gümüşhane'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bazı yerleşim yerlerinde karantina uygulanmaya başladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2020 23:46, Son Güncelleme : 12 Kasım 2020 23:47
6 ilden yeni karantina haberleri geldi

GÜMÜŞHANE

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Torul ilçesinin Arpalı köyünde pozitif vaka ve temaslı sayısının fazla olması nedeniyle virüsün bulaşmasının önlenmesi ve kamu sağlığının korunması amacıyla bir dizi tedbir alındığı belirtildi.

Açıklamada, söz konusu köyde bugün saat 12.00'den itibaren karantina tedbiri uygulanmasına karar verildiği kaydedildi.

ADIYAMAN

Adıyaman'da iki günde 234 ev karantinaya alındı

Adıyaman'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında iki günde 234 evde karantina uygulaması başlatıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, kent merkezinde bazı kişilerin Kovid-19 test sonuçlarının pozitif çıkması üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulu yeni kararlar aldı.

Karar doğrultusunda iki günde farklı mahallelerdeki 234 ev karantinaya alındı.

BİLECİK

Bilecik'in Yenipazar ilçesine bağlı 3 köy, artan korana virüs vakaları sonrası karantinaya alındı.

Pazaryeri İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 23 ve 26'ıncı maddeleri gereği Kaymakam Vekili Mehmet Ali İmrak'ın başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası kaymakamlıktan yapılan açıklamada, "İlçemiz Aşağıçaylı, Batıbelenören ve Katran köylerinde artan korana virüs vakaları ve temaslı sayılarının yüksek olması nedeniyle Aşağıçaylı, Batıbeleören ve Katran köylerine giriş ve çıkışların bugün 18.00'den başlayarak ikinci bir karar alınıncaya kadar kısıtlanmasına oy birliği ile karar verilmiştir" denildi.

BALIKESİR

Balıkesir'in Altıeylül ilçesinde bir mahallede yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, Kabaklı Mahallesi'nde bazı kişilerin Kovid-19 testlerinin pozitif çıktığı belirtildi.

Bu kişilere, çok sayıda temaslı kişinin de bulunduğu mahallede, hastalığın yayılımını önlemek amacıyla alınan karantina kararının bugünden itibaren geçerli olduğu kaydedildi.

Mahalle sakinlerine, karantinanın uygulanacağı 14 gün boyunca Vefa Sosyal Destek Grubu'nun destek vereceği belirtildi.

HATAY

Hatay'ın Yayladağı ilçesine bağlı Denizgören Mahallesi korona virüsle mücadele kapsamında tedbir amaçlı 14 karantina altına alındı.

Yayladağı Kaymakamlığı, korona virüs tedbirleri kapsamında, Denizgören Mahallesi'nin karantinaya alındığını duyurdu. Açıklamada, "İlçemiz Umumi Hıfzıssıhha Kurulu ile korona virüs tedbirleri kapsamında 14 gün süreyle karantinaya alınmıştır'' ifadelerine yer verildi.

KASTAMONU

Kastamonu'nun Doğanyurt ilçesindeki bir köyde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca alınan karar doğrultusunda, Ortaburun köyünde son dönemde artan vaka sayıları nedeniyle salgının kontrol altına alınması amacıyla 14 gün karantina uygulanacak.

Giriş çıkışlara izin verilmeyen köyde, güvenlik ve sağlık ekipleri önlem alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber