TOKİ, köy kurmaya başladı. Fiyatlar çok uygun ve 15 yıl vadeli

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 21 Kasım 2007 08:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Müteahhite TOKİ casusu

Sağlıklı ve kaliteli yapıların inşası için denetimin her safhada önemli olduğunu söyleyen TOKİ Başkanı Bayraktar, ?Şikayet müessesesi işlemeli. Ancak bunu yapanlar iyi niyetli olmalı? dedi.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, her alanda denetimin önemine dikkat çekti. Her alanda olduğu gibi inşaat sektöründe de ?modern devlet'in görevinin bu olduğunu vurgulayan Bayraktar, ?Türkiye'de denetim eksikliği var. Bir ruhsatı alana kadar anamızdan emdiğimiz süt burnumuzdan geliyor. Ama sonra denetim hak getire. Ruhsattan sonraki tüm aşamalarda denetim şart. Biz bu denetimi sağlayabilirsek kaliteyi de yakalarız? dedi.

BANA NE DEMEYİN

Bu konuda tüm vatandaşları da göreve çağıran Bayraktar, şöyle devam etti: ?Şikayetler artmalı. Kimse ?bana ne' dememeli. Ancak şikayet edenler de bilgili ve iyi niyetli olmalı. Çünkü Başkanlığımız'a sürekl i olarak imzasız ihbar mektupları, dilekçeler geliyor. Bu mektupların çok az bir kısmı gerçek şikayetler. Birçoğunu araştırdığımızda görüyoruz ki karalamak ya da bir menfaat bozulması sonucu yazılmışlar. Biz bu yüzden imzalı şikayet istiyoruz. Biz bu bilgileri saklı tutarız bundan kimsenin şüphesi olmasın.?

EMLAKBANK KAPATILMAMALIYDI

Konut Edindirme Yardımı'nın (KEY) kesinti yapılanlara geri ödeme yapılması sürecine ilişkin soruları da yanıtlayan Bayraktar, öncelikle zamanında KEY hesaplarını bünyesinde toplayan Emlak Bankası'nın kapatılmasının hata olduğunu vurguladı. ?Faydası çoktu sadece iyileştirilmeliydi? diyen Bayraktar, KEY'e ilişkin son gelişmeleri şöyle anlattı: ?KEY'i biz ödeyeceğiz. Paramız tamam. Önemli olan bize bilgilerin gelmesi. Hak sahiplerinin listelerini tasfiye halindeki Emlak Bankası tarafından hazırlanarak bize bildirildiğinde hemen ödeyeceğiz. Ama bu tespit henüz bitirilemedi. Kimin ne kadar çalıştığı belli değil.?

URFALILAR DAMDAN DÜŞMEYECEK

TOKİ'nin ?tarım köyü' projeleri hakkında da bilgi veren Bayraktar, sosyal amaçlı bu projeyi özellikle göçü önlemek için yürüttükleri belirtti. Bu konudaki taleplerin valiliklerden ya da köylerden geldiğini de belirten Bayraktar, şöyle devam etti: ?Modern köyler kuruyoruz. Burada ev, cami, hayvanlar için barınaklar gibi yapılar yapılıyor. Evler genelde 85-130 metrekare arası. 2 dönümde bahçesi oluyor. Bugüne kadar 2 bin 393 evlik 26 köy projesi başlattık: 8-10'u tamamlandı. Fiyatlar çok uygun ve 15 yıl vadeli. Zaten bu işi para kazanmak için yapmıyoruz.? Köylülerin evler konusundaki değişik taleplerini de dikkate aldıklarını belirten Erdoğan, Urfalılar'ın yörenin özelliği gereği damsız ev istediklerini söyledi. Bilindiği gibi özellikle Güneydoğu bölgesindeki köylerde, sıcaklar nedeniyle halk yazları damda yatıyor.

Serhat ALİGİL/ KAYSERİ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber