Genetik Hastalıklar Danışma Derneği kuruldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2007 20:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genetik hastalıkların önlenmesine yönelik faaliyet ve organizasyonlar yapmak amacıyla Genetik Hastalıklar Danışma Derneği (GENDER) kuruldu.

GENDER'den yapılan yazılı açıklamada, merkezi Ankara'da olan derneğin, ilk olarak 1 Aralık 2007 tarihinde Mersin Sağlık İl Müdürlüğü ile koordineli olarak ücretsiz halk bilgilendirme toplantısı yapacağı belirtildi. Toplantıda, talasemi ve diğer kan hastalıklarının, bu hastalıklara yönelik önlem ve tedavi şekillerinin anlatılacağı kaydedildi.

Haberin devamı

Açıklamada, derneğin genetik hastalıklardan korunmak için halk eğitim programları hazırlayacağı, genetik hastalıkların tanınması ve sıklıklarının azaltılması için panel ve seminerler düzenleyeceği, genetik hastalıklı çocuk sahibi ailelere psikolojik danışmanlık hizmeti vereceği belirtildi.

Derneğin kurucu üyeleri arasında Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Volkan Baltacı, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. M. Ali Ergün, Ankara Gazi Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Aysun Baltacı bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber