Çete operasyonunda bir de başkomiser tutuklandı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 22 Kasım 2007 16:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR'de Kadifekale Polis Karakol amiri Başkomiser İ.A. PKK ile de bağlantılı olduğu öne sürülen çıkar amaçlı suç örgütü operasyonunda gözaltına alınıp çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

İzmir'de Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Büro Amirliği ekiplerinin önceki hafta yaptıkları operasyonda Z.T.'nin elebaşı olduğu çıkar amaçlı bir suç örgütünün, uyuşturucu ve silah ticareti yaptığını, özellikle Kemeraltı'nda tefecilik, işyeri, gayrimenkul ele geçirme, çek senet tahsilatı, silahla yaralama, ev kurşunlama, tehdit, adam yaralama, şantaj, çalıntı çekleri piyasaya sürme, paravan şirketler aracılığıyla bankadan kredi çekerek nitelikli dolandırıcılık, sahte pasaport tanzimi ve kamu görevlilerine rüşvet verme gibi suçlara karıştığını saptanmıştı. Polis PKK ile bağlantılı olduğu öne sürülen şebekenin 38 zanlısını İzmir, Mardin, Bursa'da yaptığı eş zamanlı yaptığı baskınlarda gözaltına altı. 6 zanlı ifadelerinin alınmasının ardından savcının talimatıyla serbest bırakıldı, adliyeye sevkedilen 32 zanlıdan 6'sı tutuklandı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısının bir üst mahkemeye itirazı üzerine, zanlılardan 3'ü hakkında yeniden yakalama kararı çıktı. Karar uyarınca aranmaya başlanan zanlılardan, İzmir Emniyet Müdürlüğü'nde Genel İdari Hizmetli olarak çalışan E.Ç. (41), Ş.K. (24) ve S.B. (34) tekrar yakalandı. Adliyeye sevkedilen 3 zanlı da, tutuklandı.

Şebekeye yönelik soruşturmada, tutuklu sayısı 9'a yükselirken, şebeke üyelerinin telefon görüşmelerinde Kadifakele Karakol Amiri Başkomiser İ.A. ile bağlantıları saptandı. Meslektaşları tarafından gözaltına alınan başkomiser İ.A., adliyeye sevk edildi. İddiaya göre İ.A'ın çete liderine borçlu kişilerin yerlerini ve adreslerini verdiği, gözaltına alınan çete elemanlarının bırakılması ve soruşturma yürüten meslektaşlarına baskı yaptığı iddia edildi. Olayı soruşturan savcıya verdiği ifadede başkomiser İ.A., suçlamaları kabul etmedi. İfadesinin ardından başkomiser İ.A., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Daha önce de aynı çetenin İzmir Emniyet Müdür Yardımcısı C.T. ile telefonla görüştükleri de saptanmıştı. C.T. de gözaltına alınıp Cumhuriyet Savcısı'na ifade vermiş, serbest bırakılmıştı. Suçlamaları kabul etmeyen C.T. başka bir ile atanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber