Üniversitelileri 'uyutup' tecavüz etti

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 22 Kasım 2007 17:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'da biri erkek toplam 4 üniversite öğrencisini, doğa üstü yetenekleri olduğunu ileri sürüp, tedavi maksadıyla taciz ve tecavüz ettiği ileri sürülen 60 yaşındaki İbrahim Öztaş'ın yargılanmasına devam edildi.

Duruşmaya katılan tutuklu sanık Öztaş suçlamaları kabul etmezken, adli tıp kurumundan gelen raporda, üniversite öğrencilerinden alınan kan örneklerinde uyku verici ve uyuşturucu ilaç olduğu belirtildi. Cumhuriyet Savcısı tutuklu yargılanan sanık için ?taciz ve tecavüz' suçlarından 60 yıl, sanığa yardımcı olduğu ileri sürülen L.Ç. (22) adlı üniversite öğrencisi kız için de 30 yıla kadar hapis cezası isteminde bulundu. ;

Atakum Beldesi'nde 11 ay önce ortaya çıkan olayda, iddiaya göre Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğrencisi 24 yaşındaki S.Ö., okuldan kız arkadaşı 22 yaşındaki L.Ç.'ye belindeki ağrılardan şikayet etti. L.Ç. de kendisinin doğa üstü yeteneklere sahip bir uzmanı tanıdığını ileri sürüp genç kızı evine davet etti. Arkadaşının evine giden S.Ö., burada uzman olduğunu belirten İbrahim Öztaş ile bir süre sohbet ettikten sonra bacaklarının eğri olduğunu ve etek giyemediğini söyledi. Bunun üzerine İbrahim Öztaş, doğa üstü yeteneklerini kullanarak masaj yaparsa bacaklarının düzeleceğini öne sürdü.

KAHVEYİ İÇİNCE KENDİNDEN GEÇTİ

L.Ç'nin getirdiği kahveyi içen S.Ö bir süre sonra bilinci açık olarak kendinden geçti ve masaj yaptırmak için Öztaş ile birlikte başka bir odaya gitti. Genç kızın karşı koyamaması üzerine Öztaş, S.Ö'nün iddiasına göre kendisiyle ters ilişkiye girdi.

Başına gelenlerden sonra polise giden genç kız, L.Ç. ve Öztaş'tan şikayetçi oldu. Şikayet üzerine yakalanan L.Ç. ve İbrahim Öztaş'ın, başka kişileri de kandırdığı ortaya çıktı. Üniversite öğrencisi G.Ç. (20), S.A. (22) ve sevgilisi O.A. (24) kendilerini taciz ve tecavüz ettiği gerekçesiyle zanlılardan şikayetçi oldu. İfadeleri alınan iki zanlı daha sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi. L.Ç. 6 ay cezaevinde kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırke,n Öztaş'ın tutuklu yargılanmasına bugün de devam edildi. Mahkeme, üniversite öğrencilerinden alınan kan ve idrar örneklerinde Adli Tıp Kurumu'nca yapılan incelemede uyuşturucu ve uyku verici ilaç izine rastlanıldığını belirtti.

Cumhuriyet savcısı ise, delillerin toplandığı belirterek İbrahim Öztaş hakkında ?nitelikli cinsel saldırı' ve ?ırza geçme' suçlarından 60 yıla kadar, tutuksuz yargılanan L.Ç. hakkında ise sanığa yardımcı olmak suçundan 30 yıla kadar hapis cezası talep etti.

Duruşma, sanıkların ve avukatlarının son savunmalarını hazırlamaları için ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber