Afet yönetimi yeniden yapılandırılıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Kasım 2007 12:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, afet yönetiminde sürecin tek elden yönetilmesinin daha yararlı olacağını düşündüklerini belirterek, "Afet ile ilgili risk yönetimini tamamen biz alabiliriz, afet anı ve afet sonrası için de İçişleri Bakanlığı ve ilgili bakanlıklar devreye girebilir veya tümü bizde toplanabilir" dedi.

Özak, Türkiye'nin bir afet ülkesi olduğunu ve bu gerçeği kabul etmek gerektiğini vurguladı. Başta deprem olmak üzere sel, heyelan, kaya düşmesi gibi afetlerin yoğun olarak görüldüğünü dile getiren Özak, "İstatistiklere bakarsanız, 100 yılda 100 bin kişi kaybetmişiz" dedi.

Özellikle 1999 depreminin büyük can ve mal kaybına yol açtığına dikkati çeken Özak, bu acı tecrübenin konunun ciddiyetini ortaya koyduğunu, birçok önemli çalışmaya zemin oluşturduğunu kaydetti.

Afet ile ilgili yürütülen çalışmalarda tartışılan ana noktanın "sürecin tek elden yönetimi" olduğuna işaret eden Özak, bu yöndeki eleştirileri dikkate aldıklarını ve yeni bir yapılanma üzerinde durduklarını söyledi.

Bakan Özak, "gerek planlamanın, gerek projelendirmenin, gerek ihale etmenin, gerekse kontrolün tek elde olmasının ülke açısından daha yararlı olacağını düşündüklerini" belirterek, "Bunun için de tabii personel politikamız, personelin özlük hakları politikasını yeniden gözden geçirmemiz, eşit işe eşit ücret konusunda, hizmet alımları konusunda ve kaliteli teknik elemanı kaybetmeme, bilakis dışarıdan kaliteli elemanı Bakanlık bünyesine katma konusunda yapmamız gerekenler var. Bütün bunlar konuşuluyor, çalışılıyor" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber