Sağlık Bakanlığının atama ve nakil yönetmeliği değişecek

Haber Giriş : 02 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı ve devlet kurumlarında tekrar göreve başlamak isteyen sağlık personelinde, hizmet puan şartı aranmayacak.

Bakanlık, Haziran ayında yürürlüğe giren yönetmeliğin 18 maddesini değiştirdi. En önemli değişiklik ise torpile son vermesi amacıyla getirilen hizmet puanlı atama sisteminde oldu. Değişiklikten önce atama ve nakillerde hizmet puanı üstünlüğü şartı aranırken, yeni yönetmelikte kur'a veya sınav sonucuyla da tâyine imkân tanındı. Böylece atama ve nakillerde kayırmaya zemin açacağı kuşkusu yeniden gündeme geldi.

Yeni yönetmelik, Sağlık Bakanlığı`nda ve diğer kamu kurumlarında tekrar göreve başlamak isteyen sağlık personelinin de yüzünü güldürdü. İlk yönetmelikte eski kurumuna dönmek isteyen sağlık personeline hizmet puanı şartı koyan Bakanlık, yeni yönetmelikte hizmet puanı şartından vazgeçti. ``İlân edilen kadrolara başvuranlar, hizmet puanları ve tercihlerine göre yerleştirilirler`` ifadesi kaldırılırken, yerine ``Müracaatları Bakanlıkça uygun görülenler tercihlerine göre kur'a ile yerleştirilirler`` kuralı kondu.

Sağlık Bakanlığı bu değişiklik kapsamında ayrıca, eş durumundan atamalara ``münhal kadro`` kolaylığı getirdi. Önceki yönetmelikte kıdemsiz eşin kıdemli eşin bulunduğu ile atanabilmesi için, kıdemli eşin D veya C hizmet grubundaki illerde çalışıyor olması gerekiyordu. Sağlık Bakanlığı, bu maddeyi yumuşatarak kıdemli eşin çalıştığı ilde boş kadro bulunması durumunda, kıdemsiz eşin hiçbir şarta bakılmaksızın yanına atanabilmesini sağladı.

haber10.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber