Engelli öğrenciler ve aileleri Meclis önünde eylem yaptı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2007 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), engelli öğrencilerin daha rahat eğitim görmeleri için ayırdığı ödenek için bazı kısıtlamalar getirmesine, engelli öğrenciler ve aileleri tepki göstererek, eylem yaptı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dikmen Kapısı önünde toplanan yaklaşık 100 kadar engelli öğrenci ve ailesi, MEB'in, engelli öğrencilerin kendilerine yönelik özel okullarda eğitim görmesi için ayırdığı ödeneğe kısıtlama getirmesine karşı çıkarak, karara tepki gösterdi.

Engelli öğrencilerin aileleri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın engelli olan çocuklarının daha rahat bir eğitim görmesi için ayırdığı ödenek için bazı kısıtlamalar getirmesini anlayamadıklarını söylediler. Bakanlığın yapacağı yeni uygulama ile engelli çocukların eğitim gördüğü özel okullar yerine normal sıradan devlet okullarında eğitim göstermeyi hedeflediğini iddia eden aileler, özel okullarda bile zorlanan engelli çocukların normal okullarda eğitim görmesini düşünemediklerini ifade ettiler.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın biran önce bu soruna çare bulmalarını isteyen aileler, bu sorunun çözülmemesi halinde 3 Aralık'ta eylem düzenleyeceklerini belirttiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber