Sigara demirbaş yiyecek olmaktan çıkıyor!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2007 16:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Cevdet Erdöl, bazı kanunlarda yer alan, ''tütün ve tütün ürünleri tüketimine dolaylı olarak sebep olan'' bazı hükümlerin metinden çıkarılması amacıyla yasa teklifi hazırladı.

TBMM Başkanlığına sunulan, Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Yasa Teklifi, yangın söndürmeye gidenler ile askeri hastanelerde tedavi gören hastalara ''sigara verilmesi'', ordu uçaklarındaki demirbaş listesinden ''kanyak, sigara ve kibrit' ibarelerinin metinden çıkarılmasını içeriyor.

Teklifle, Orman Kanununda, orman yangını söndürmeye gidenlere ''parasız ekmek, sigara ve katık verilir'' cümlesindeki ''sigara'', Askeri Hastaneler ve Hastane Gibi Kullanılacak Revirlerde Hastaların Beslenme ve Bakımları Hakkında Kanundaki, ''sigara içen hastalara, tabibin yazdığı sayıda sigara verilebileceği'' hükmünün metinden çıkarılması öngörülüyor.

Ordu Uçaklarında Bulundurulacak Demirbaş Yiyecek Hakkında Kanunda ise ordu uçaklarına mahsus demirbaş yiyecek maddelerini gösterir listeden ''kaynak, sigara ve kibrit'' ibareleri ile bunların karşılarındaki miktarlar cetvelden çıkarılıyor.

Teklifin gerekçesinde, sigaranın her yıl dünyada en az 13 milyon, Türkiye'de ise 160 bin kişinin ölümüne ve çok daha fazla insanın sakat kalmasına neden olduğu belirtilerek, tüm dünyada sigara tüketiminin azaltılması için çeşitli tedbirler alındığı kaydedildi. Teklifle, Anayasa hükümleri de dikkate alınarak, bazı yasalardaki ibarelerin çıkarılarak tütün ve tütün ürünleri tüketiminin engellenmesinin amaçlandığı ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber