Hacıhüsrev bu kez duman olacak

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 28 Kasım 2007 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da kapkaç ve hırsızlık olayı zanlıların yaşadığı merkez olan Hacıhüsrev'de geçtiğimiz Temmuz ayında düzenlenen operasyonla ele geçen 72 zanlı bu kez adaletin elinden o kadar kolay kurtulamayacak. Her seferinde girdikleri cezaevinden kısa sürede yeniden tahliye olan ve yasanın açıklarından faydalanan suç makinelerine İstanbul Cumhuriyet Savcısı bu kez izin vermedi. Cezadan kurtulabilmek için küçük yaştaki çocukları kullanarak adeta İstanbul'da bir suç imparatorluğu kuran zanlıları bu kez ?çete? kapsamında dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Nazmi Okumuş iddianamesini tamamladı. İddianame Hacıhüsrev'in adeta röntgeni gibi.

BİR SEMT ÇALARAK GEÇİNİYOR

İddianamede şüphelilerin yaşı küçük çocukları özel yöntemlerle yetiştirerek gasp ve hırsızlık suçunu işlettikleri kaydedildi. Hacıhüsrev olarak bilinen semtte oturan tüm şüphelilerin gasp ve kapkaç yapmak suretiyle geçimlerini sağladıkları, bu nedenle örgüt üyesi olan tüm şüphelilerin birçok suçtan sabıkalı olduğu anlatıldı. 72 sanığın 149 yıldan 729 yıla kadar değişen yıllarda hapisle cezalandırılmaları istendi.

SERVİS DE VAR ÖĞRETMEN DE

1.5 yıl delil toplanan davada Nuray T., Hatice K. ve Serap P. adlı kadınların çocuklara eğitim verdikleri, Ayhan Ç. Dürdane Ç. ve Haydar Ç.'nin ise çocukları özel araçlarla gruplara ayırarak suç mahalline götürdükleri ve sonra özel araçlarla alındıkları da belirlendi. Zanlıların çocuklara zaman zaman gasp ve yaralama gibi suçlar da işlettiği belirtildi.

KUYUMCU DÜKKANI GİBİ

Operasyonda 24 adet silah, 604 adet ziynet eşyası, 162 çalıntı cep telefonu, nakit para ve 15 otomobile el konuldu. Çete çaldığı malları satıp, nakite çevirdiği bu parayı da gayri menkule yatırdığını söyledi.

Çeteyi babalar değil, nineler yönetiyor

73 ayrı suça karışan çetenin nasıl çalıştığı iddianamede şu satırlarda yer aldı.

İleri yaştaki kadınların örgütün liderliğini üstlendiği dikkat çekiyor. 48 suçtan sabıkalı 72 yaşındaki Mükerrem K. ile 27 suçtan sabıkalı Mükerrem Ç. adlı kadınlar örgütün lideri. Kadın zanlılar zaman zaman başkalarının yerine de cezaevine girip yatıyor. Kadın zanlılardan Tülay T.'nin 40, Nazan S.'nin 27 ayrı suçtan kaydı bulunuyor.

11 yaşından küçük çocukları gasp ve hırsızlık suçlarına alıştırmak suretiyle bunu meslek haline getirmesi sağlanıyor.

Çocuklar yaş küçüklüğü nedeniyle mahkemeden bırakılarak bir başka suçu işleyebiliyor.

Küçük zanlılar sadece İstanbul'da değil, Anadolu'nun birçok il ve ilçesine götürülerek çalıştırılıyor.

Çalınan eşyalar satılarak paraya çevriliyor. Bu parayla gayrımenkul hatta villa satın alınıyor.

Zanlılar sadece yabancı çocukları değil kendi çocuklarını da suç işlemek için kiralıyor.

Suç işlemeye temin edilen otomobil ve özel şoför kiralayarak çıkıyorlar.

Aralarında Romanca konuşan zanlıların görüşmelerini deşifre için Romanca bilen çevirmen kullanıldı.

Seda KILIÇ / İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber