Memur sendikalarından 'Haksen Platformu'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2007 10:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sendikalar arasındaki iş ve güç birliğini tesis etmek için bir araya gelen 7 memur sendikası, Hak Sendikaları (Haksen) Platformu'nu kurdu.

Bağımsız Büro Çalışanları Sendikası'ndan (BÇS) yapılan yazılı açıklamaya göre, BÇS, Eğitim Öğretim ve Bilim Çalışanları Hak Sendikası (Eğitim Hak-Sen), Enerji Sanayi ve Madencilik Çalışanları Hak Sendikası (Enerji Hak-Sen), Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Hak Sendikası (Sağlık Hak-Sen), Basın Yayın ve İletişim Çalışanları Hak Sendikası (Haber Hak-Sen), Tarım Orman ve Çevre Sendikası (TOÇ-SEN), ve Ulaştırma Çalışanları Sendikası (Ulaşım-Sen) bir araya gelerek Hak Sendikaları Platformunu oluşturdular.

Platform Sözcüsü ve BÇS Genel Başkanı Ayhan Çivi, katılan sendikalar arasındaki iş birliğini geliştirmeyi ve ileride konfederasyona dönüşmeyi amaçladıklarını bildirdi.

Mevcut oluşumların memurun "derdine derman" olmadığını savunan Çivi, şunları kaydetti:

"Sendikalar arasındaki çekişmenin faturasını memur ödemektedir. Bu faturayı ödemek istemeyen memurları çatımız altına çağırıyoruz. Bununla birlikte, halen faaliyette bulunan ve herhangi bir konfederasyona üye olmayan tüm sendikaları platforma katılmaya davet ediyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber