Cinsel tacizde bulunan memurun derece ve kademe ilerlemesi durdurulacak

Haber Giriş : 04 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yeni Türk Ceza Kanunu Tasarısı ile ilgili "zina tartışması" sürerken, yeni Kamu Personel Kanun Taslağı'na memurlar için "cinsel taciz" maddesi konuldu. Bu maddeyle, yürürlükteki Personel Kanunu'nda bulunmayan "cinsel taciz" eylemine yaptırım öngörülüyor. Cinsel tacizde bulunanların basamak ve kademe ilerlemesi durdurulacak.

Taslağın 12. bölümünde yer alan "ceza verilmesini gerektiren fiiller ve haller" başlığının 85. maddesinde "basamak ilerlemesinin durdurulması" gerekçeleri arasına "cinsel taciz" eklendi. Bu maddede "amirine, maiyetindekilere, iş arkadaşları veya iş sahiplerine hakarette bulunmak veya bunları tehdit etmek, cinsel tacizde bulunmak basamak ilerlemesine engeldir" ifadesi yer aldı. Bir memurun kademe ilerlemesi 3 yıl arayla gerçekleştiğinden, cinsel tacizde bulunan bir memur, kademe ilerlemesi alabilmek için 6 yıl beklemek zorunda kalacak.

Toplu şikayete kınama
Taslakta ayrıca, memurların daha önce toplu olarak telgraf çekme, şikayette bulunma gibi eylemleri de cezalandırılıyor. Memurlar, bu fiilleri gerçekleştirdiklerinde kınama cezası alabilecek. Maddede, "Toplu müracaat veya şikayeti gösteri haline dönüştürmek, görev yeri sınırları içinde herhangi bir yerin görevle ilgili olmayan toplantı, tören ve benzeri amaçlarla izinsiz olarak kullanılmasına yardımcı olmak" ifadesi yer aldı.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber