Ankara'da, protokol yolundaki 2 bin gecekondu yıkılıyor

Haber Giriş : 04 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'yı Esenboğa Havaalanı'na bağlayan yolun çevresindeki gecekondular yıkılıyor. Toplu Konut İdaresi, kötü görüntü yarattığı gerekçesiyle yıkılacak 2 bin 200 gecekondunun yerine 2 bin 400 konut yapacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi arasında imzalanan protokolle, Esenboğa Havaalanı yolu yeni bir çehreye kavuşacak.

Protokolü Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar imzaladılar. Projenin ilk ayağının 14 ayda tamamlanması öngörülüyor, tüm konutların yapımı için ise 4 yıllık bir süre öngörülüyor.

Proje kapsamında TOKİ ilk olarak 2 bin 400 konut yapacak. Bu konutlar, bölgede hak sahibi olan veya hak sahibi olmadığı halde TOKİ'nin genel politikası içerisinde konut sahibi yapmak istedikleri kişilere dağıtılacak. TOKİ, hak sahibi olmayanlara konutlarını 10 yıl taksitle tahsis edecek.

Konutların yapımı aşamasında evlerini terk etmek zorunda kalanlar Büyükşehir Belediyesi'nden kira yardımı alabilecek veya Belediye'nin lojmanlarından faydalanabilecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bu yöndeki Belediye Meclisi kararını en kısa zamanda çıkaracaklarını söyledi.

NTV

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber