Savaş uçakları Yüksekova'da alçak uçuş yaptı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 29 Kasım 2007 16:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şenol ÇAKIR/YÜKSEKOVA (Hakkari), (DHA)

TÜRK Hava Kuvvetleri'ne ait iki ?Fantom', Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde alçak uçuş yaptı. HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde alçak uçuş yaptı. Uçakların, Hakkari'de cumartesi günü yapılacak ?Savaşa Hayır' mitingi için bildiri dağıtıldığı saatte uçması dikkat çekti. Hakkari'deki mitinge Yüksekova'dan binlerce kişinin katılması için hazırlık yapıldığı belirtildi.

Malatya Eraç'da bulunan 7'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan kalkan ve halk arasında 'Fantom' olarak bilinen 2 F-4E Phantom tipi savaş uçağı, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde bugün saat 14.20'de alçak uçuş yaptı. Malatya'dan keşif amaçlı kalkan ve şehir merkezine büyük bir gürültü ile alçalan savaş uçakları, Yüksekova 21'inci Jandarma Sınır Tugay Komutanlığı'nın bulunduğu bölgeden tekrar gökyüzüne yükseldi.

Üç kez şehir merkezine alçalıp yükselen savaş uçaklarının bu görüntüsü heyecan yarattı. Savaş uçakların, Cumartesi günü Hakkari'de yapılacak olan ?Savaşa hayır' mitingine katılım için bildiri dağıtıldığı saatte alçak uçuş yapması dikkat çekti. Hakkari'deki mitinge Yüksekova'dan binlerce kişinin katılması için büyük bir hazırlık yapıldığı belirtildi.

NOKTA ATIŞ YAPABİLİYOR

Türk Hava Kuvvetleri'nde 1974'den bu yana görev yapan F-4E av/bombardıman uçakları, geçtığimiz yıllarda İsrail tarafından yapılan çalışmayla modernize edilmişti. Yeni nesil radar ve atış sistemleri takılan uçaklar, lazer güdümlü bombalarla nokta atış yapabiliyor. Modernize edilen uçaklar F-4E 2020 Terminatör olarak adlandırılıyor.

MİTİNGE DAVET BİLDİRİSİ

Yüksekova'da dağıtılan ve Tertip Komitesi'nin açık isimlerinin yer almadığı ?Mitinge Davet' başlığı taşıyan bildiride şu ifadelere yer verildi; ?Emekçinin, esnafın, köylünün, çiftçinin mağdur edildiği, 2008 yılı bütçesinin aslan payının savaşa ayrıldığı zihniyete dur demek için. (Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, bütün kültürlerin demokratik bir şekilde varlığını ve kendini ifade etmesini kabul eder) ibaresinin, yeni sivil anayasada yer alması için. Onurlu bir yaşam için Özgürlük ve Demokrasi mitingimizi onurlandırmanızı ve teşriflerinizi bekliyoruz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber