Ömer Çelik'ten, Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör ataması açıklaması

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: "(Boğaziçi Üniversitesi'ne atama) Kayyum diyerek belli kesimlerin dilini kullanıp siyasallaştırdığınız zaman söylediğinizin manası kalmaz"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Ocak 2021 17:43, Son Güncelleme : 04 Ocak 2021 19:06

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunuyor.

Çelik'in açıklamaları şöyle:

"(Darbeyle ilgili açıklamalar) İktidarı seçimsiz nasıl göndereceksiniz? Bu açıkçası darbe çağrısıdır, utanılması gereken bir yaklaşımdır."

"Kim Avrupa Birliği içinde Türkiye karşıtlığından bahsediyorsa muhakkak şekilde Avrupa'nın geleceğini yok etmek istiyordur."

"Aşı olanın hemen maskesini çıkarması ya da tedbirlerden uzaklaşması gibi bir durum söz konusu olamaz. Antikor oluşana kadar bu tedbirlere devam edilmesi gerekiyor. Nitekim mutasyona uğrayan virüsten bahsediliyor. Burada spekülasyonlardan uzak durup, Bilim Kurulu'nun tavsiyelerine göre bu sürecin takip edilmesinde fayda vardır."

"(Darbe açıklamaları) Ordu, bunların gözünde ancak darbe yapan bir mekanizma. Bu aslında TSK'ye de harekettir."

"Darbeler arasında etiketleme yapıyorsanız buradan demokratlık çıkmaz."

"Bunlar ruh sağlığı yerinde insanlar değil. Bunlar bu ülkenin iyiliğini seven insanlar değil. Darbe, bir millete yapılacak en büyük kötülüktür"

"(Boğaziçi Üniversitesine rektör ataması) Bir insanın siyasi kimliğinin olması suç değildir."

"Boğaziçi Üniversitesi şu grubun ya da bu grubun değil, milletimizin."

"(Boğaziçi Üniversitesi'ne atama) Kayyum diyerek belli kesimlerin dilini kullanıp siyasallaştırdığınız zaman söylediğinizin manası kalmaz"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber