Gönen Belediyesi'nden sözleşmeli personelin işine son veren belediye, mahkemeyi de dinlemiyor haberine tekzip

Gönen Belediyesi'nden Sözleşmeli personelin işine son veren belediye, mahkemeyi de dinlemiyor haberine tekzip

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Ocak 2021 17:55, Son Güncelleme : 04 Ocak 2021 17:58
Gönen Belediyesi'nden sözleşmeli personelin işine son veren belediye, mahkemeyi de dinlemiyor haberine tekzip

Konu : Düzeltme ve Cevap

Firmanızın sahibi ve yöneticisi olduğu www.memurlar.net sitesinde 04.01.2021 tarihli "Sözleşmeli personelin işine son veren belediye, mahkemeyi de dinlemiyor" başlığı altında yer alan haberde "mahkeme kararının uygulanmadığı, karara rağmen personelin görevine iade edilmediği, mahkemeye yanıltıcı bilgi verildiği" iddia edilmiştir.

Siyasi saiklerle Gönen Belediye Başkanlığı tarafından sözleşmeli personelin sözleşmelerinin sona erdirildiği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır.

Gönen Belediyespor Kulübü bünyesinde sürdürülen güreş branşı çalışmalarına 2019 yılı içinde son verilmiş olduğundan güreş antrenörü olarak istihdam edilen personelin sözleşmesi hizmetine ihtiyaç kalmaması nedeniyle 2020 yılında yenilenmemiştir.

Bu personel tarafından açılan iptal davası İdare Mahkemesi tarafından reddedilmiştir. Hizmetine ihtiyaç kalmaması nedeniyle sözleşmesi yenilenmeyen diğer personelin açtığı davada ise mahkemece iptal kararı verilmiş, bu mahkeme kararı Gönen Belediye Başkanlığı'na tebliğ edildikten sonra uygulanarak personel görevine iade edilmiş, mali ve sosyal hakları tamamen ödenmiştir.

Gönen Belediye Başkanlığı'nca uygulanmayan bir mahkeme kararı yoktur.

Hizmetin gerekleri ve güncel ihtiyaçlar doğrultusunda yeni kadroların açılması veya ihtiyaç kalmayan kadroların kapatılmasına karar verme yetkisi, ilgili birimlerden gelen teklif üzerine konuyu görüşecek olan Belediye Meclislerine aittir. Gönen Belediye Meclisi'ne boş kadroların iptali ve dolu kadrolarda derece değişikliği için teklif sunulmuş olup bu konu henüz Gönen Belediye Meclisi'nce görüşülmemiş ve karar alınmamıştır.

Bu konuda alınmış bir karar bulunmazken konunun çarpıtılarak kamuoyuna lanse edilmesi, meclis üyeleri üzerinde baskı kurma amacına yöneliktir.

Bu düzeltme ve cevap yazımızın 5187 sayılı Basın Kanunu'nu 14. maddesi gereğince ilgili haberin yer aldığı internet sitesinin aynı sayfa ve sütununda, aynı puntolarla ve aynı şekilde yayımlanmasını, aksi takdirde Basın Kanunu ve diğer mevzuatta öngörülen hukuki yollara başvurulacağı hususunda

Bilginizi rica ederiz.

Hukuk İşleri Müdürlüğü

Gönen Belediye Başkanlığı

Sözleşmeli personelin işine son veren belediye, mahkemeyi de dinlemiyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber