Erdoğan: TSK, 28 Kasım itibariyle yetkilendirildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2007 15:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sınırötesi operasyona ilişkin bir soru üzerine, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 28 Kasım 2007 itibariyle yetkilendirildiğini bildirdi.

Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ı makamında ziyaret etti. Yaklaşık 70 dakika süren görüşmenin ardından soruları yanıtlayan Erdoğan, "Almanya'dan teröristler iade edildi. Süreç böyle mi devam edecek yoksa tezkere kullanılacak mı?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Biliyorsunuz 17 Ekim'de tezkereyi TBMM'den aldık. Bu karar üzerine ayın 24'ünde Genelkurmayımıza, daha önce Genelkurmay Başkanımızın da açıkladığı gibi talepleri ile alakalı yazımı yazdım. Buna karşın Genelkurmay Başkanlığımızın da 1 Kasım'da talepleri ile ilgili yazı bana geldi. Ve ardından 28 Kasım günü bizler de Bakanlar Kurulu kararımızı aldık ve Cumhurbaşkanımızın onayıyla şu anda sınırötesi operasyona ilişkin Türk Silahlı Kuvvetlerimiz yetkilendirilmiştir."


- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sınırötesi operasyona ilişkin bir soru üzerine, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 28 Kasım 2007 itibariyle yetkilendirildiğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber