Bakan Akdağ: Vatandaştan yüksek ücret alınmasının önüne geçeceğiz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2007 19:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bazı özel hastanelerin vatandaştan yüksek ücret aldığını belirterek, "Biz sağlıkta dönüşüm programını bunun için yapmadık." dedi.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, açılış ve programlara katılmak üzere Erzurum'a geldi.

2 gün sürecek programda ilk olarak valiliği ziyaret eden Bakan Akdağ'ı Vali Vekili Gürkan Polat karşıladı. Bakan Akdağ burada, sağlıkta dönüşüm programı ve sözleşmeli personellerin durumu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bazı özel sağlık kuruluşlarının vatandaştan yüksek ücret talep edilmesinin önüne geçeceklerine dikkat çeken Sağlık Bakanı Akdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan 'genel sağlık sigortası' ile ilgili tasarının birçok sorunu önleyeceğini söyledi. Hastanelerin maliyetlerine göre sınıflamaya tabi tutulacağını dile getiren Akdağ, sağlık dönüşüm porgramını vatandaştan yüksek ücret alınması için yapmadıklarını belirterek, "Tasarı geçen hafta TBMM'ye sunuldu. Sosyal Güvenlik Kurumu özel hastanelerden, tıp merkezlerinden vatandaşımız için hizmet alıyor. Bu hizmetin yoğun bir şekilde alınmasından dolayı bazı özel sağlık kuruluşları vatandaşlarımızdan ciddi ücret talep ettiklerini biliyoruz. Buna razı olmamız mümkün değil. Tüm hastanaleri maliyetlerine göre bir sınıflamaya tabi tutacağız. Yeni kanun bunu getiriyor. Yapılacak işler için ne kadar para alınacağını da belirlemiş oluyoruz. Vatandaşımızdan fahiş paralar alan özel hastanelere müsade edemeyiz. Sağlıkta dönüşüm programını bunun için yapmadık. Vatandaşımızın kamudan veya özel sektörden yüksek paralar talep edilmesinin önüne bu kanun ile geçmiş olacağız. Ayrıca kanun ile özel hastanelerde doktorlara yüksek maaş verilmeyecek." şeklinde konuştu.

'SÖZLEŞMELİ PERSONELİN 'EŞ' DURUMU KABUL EDİLEMEZ'

Bakan Akdağ, 'Çakılı kadrolu sözleşmeli personellerin eş durumdan kaynaklanan tayinleri söz konusu mu?' şeklindeki bir soruya ise "Bu personellerin sözleşmeleri kanunun tabiatı gereği döner sermaye işletmesi ile yapılıyor. Dolayısıyla hukuken ve mantığın gereği bu tür çalışanlarda eş durumu olmaz. Bu bir tercih meselesidir, eş durumunu ona göre belirlemelisiniz." diye konuştu.

Böyle bir tercih yapmayıp, 'ben mağdur oluyorum' demenin doğru olmadığını ifade eden Akdağ, hukuki mevzuat içerisinde bu tür personellerin sözleşmeleri çerçevesinde çalışmaları gerektiğini vurguladı.

'BAŞBAKAN OLMASAYDI, 2011 ALINAMAZDI'

Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları ile ilgili de konuşan Bakan Akdağ, oyunların Başbakan Tayyip Erdoğan sayesinde alındığını söyledi.

Akdağ, "Kış oyunları ile ilgili işler düşündüğümüz gibi yürüyor. Bildiğiniz gibi 40 milyon YTL meblağ, 2008 yılı bütçesine bu iş için kondu. Amerikalı bir firma Palandöken'de master plan çalışması yapıyor. Bu bittikten sonra ihaleler ve kış oyunları ile ilgili çalışmalar süratle yapılacak. Universiad sadece Erzurum'da kış oyunlarının yapılması anlamına gelmiyor. Getireceği yatırımları ile Palandöken'i uluslararası kayak merkezi haline getirecek. Bu hususta sayın Başbakanımız'a teşekkür ederim. Onun desteği olmasaydı alınamazdı." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber