Vergi borcu 'cep'lere gelecek

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 01 Aralık 2007 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vergi borçlusuna cepten kısa mesaj göndermeye hazırlanan Maliye Bakanı Unakıtan, "Alacağımı alırım. Gerekirse mesaja bir de 'Bizden günah gitti' diye ekleriz" dedi

Maliye Bakanlığı, mükellefleri mevzuat konusunda bilgilendiren, ihbarda bulunabilmelerini sağlayan ve yükümlülüklerini hatırlatan yol gösterici hizmet sunacak Vergi İletişim Merkezi'ni (VİM) devreye sokmaya hazırlanıyor. Merkezde görev alacak personelin eğitimleri tamamlanırken, yakında Ankara'da devreye girecek sistemin Ocak 2008'de İstanbul dışındaki illere, Mart 2008'den itibaren de tüm Türkiye'ye hizmet vermesi hedeflendi. Buna göre, mevzuat değişikliklerini bildirmek, beyanname verme ve ödemede yükümlülükleri hatırlatmak için, cep telefonuna kısa mesaj gönderme uygulaması, gelecek yıl başlatılacak.

Ayrıca, cep telefonlarının interaktif kullanımı kapsamında borç sorgulama, borcunun bulunmadığına ilişkin yazı isteme, mükellefiyet belgesi talebi ve mobil imza benzeri uygulamalar da aynı şekilde cepten gerçekleştirilebilecek.

GÜNAH BİZDEN GİTTİ

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, "alacağımı alırım" diyerek, "Bir de kısa mesajla uyaracağız, daha ne yapalım? Gerekirse 'vergi borcunuz var' mesajının altına bir de 'bizden günah gitti' yazısı ekleriz" dedi. Bu yıl uzlaştırmayla tahsil edilen vergi miktarının 1.7 milyar YTL'ye ulaştığını belirten Unakıtan, "Demek ki, hâlâ ödenmeyen vergi var? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber