Öğretmenler indirim istedi

Haber Giriş : 05 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Bir-Sen, "Türkiye'de ilk defa bir sivil toplum kuruluşu olarak maaşlarımızın indirilmesini istiyoruz(!) Öğretmenlerimizin maaşının 2005 yılından itibaren bin Yeni Türk Lirası'na indirilmesini istiyoruz (!)" dedi.

Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, ortalama öğretmen maaşının 700 milyon lira olduğunu belirterek, "Türkiye'de ilk defa bir sivil toplum kuruluşu olarak maaşlarımızın indirilmesini istiyoruz (!) Öğretmenlerimizin maaşının 2005 yılından itibaren bin Yeni Türk Lirası'na indirilmesini istiyoruz (!)" dedi.

Abdi İpekçi Parkı'na 81 il başkanıyla gelen Genel Başkan Gündoğdu, hükümet ile kamu çalışanları arasında yapılacak olan toplu görüşmeler öncesi öğretmenlerinin maaşlarının ne kadar olması gerektiğini YTL olarak hesapladı. Sendika üyelerinin sık sık 'Görüşme değil toplu sözleşme', 'İşte memur, işte sendika', 'IMF'ye hayır' sloganları altında konuşan Gündoğdu, bu zamana kadar hükümetin önceliğinin eğitim olduğunu göremediklerini söyledi. 15 Eylül'de toplu görüşmelerin başlayacağını hatırlatan Gündoğdu, kamu çalışanlarının toplu sözleşmesiz tıpkı Kanarya Sevenler Derneği imiş gibi muhatap alınmasını eleştirdi. Gündoğdu, hükümetten, yüz kızartıcı suçlar haricinde tutulmak kaydıyla memur affı ve işe dönüş yasası çıkarmasını istedi.

Açıklamasının ardından Gündoğdu, mizahi bir dille tahta üzerinde 2005 yılı için öğretmen maaşını hesapladı. Ortalama öğretmen maaşının 700 milyon lira olduğunu dile getiren Gündoğdu, "Türkiye'de ilk defa bir sivil toplum kuruluşu olarak maaşlarımızın indirilmesini istiyoruz (!) Öğretmenlerimizin maaşının 2005 yılından itibaren bin Yeni Türk Lirası'na indirilmesini istiyoruz (!)" diyerek, 700 milyon lira karşısına yeni maaş miktarı olarak bin lira yazdı. Gündoğdu, daha sonra 48 bin 250 bin lira olan aile yardımı için 100 YTL, 9 bin 650 bin lira olan çocuk yardımı için 20 YTL, 3 milyon 100 bin lira olan ek ders ücreti için 6 YTL, 200 bin lira olan kira yardımı için 130 YTL, öğretmenlere hiç verilmeyen yemek parası için günlük 250 kuruş ve yol parası için ise 80 kuruş verilmesini talep ederek tahta üzerine yazdı. Toplam olarak bir öğretmene ortalama bin 300 YTL maaş ödenmesini isteyen Gündoğdu, yılda bir kez verilen 250 milyon liralık eğitim-öğretim ödeneğinin ise yılda iki kez olarak bin YTL olarak verilmesi gerektiğini söyledi.

İsteklerini tahta üzerine yazarak hükümete seslenen Gündoğdu, "Toplu görüşmelerde hükümetin bu tabloyu görmeye davet ediyoruz. IMF görüşmelerinde de bu tabloyu dikkate alsınlar. Aksi takdirde Eğitm-Bir-Sen meydanlara inecektir. Memur-Sen öyle körü körüne 'Kahrolsunlar' 'Yaşasınlar' demek için meydanlara çıkmaz. Memur-Sen incildiği, kırıldığı için meydanlarda hakkını arar" diye konuştu.

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber