YÖK'ün 'eşi çarşaflı' dediği aday bekar çıktı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 03 Aralık 2007 08:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Askeri üniformasını çıkaran Pakistan Cumhurbaşkanı Müşerref'in ilk konuğu olan Gül, uçakta YÖK konusuna değindi: Eşi çarşaflı dedikleri rektör adayını soruşturdum, evli bile değildi. Sistem değişmeli..

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Pakistan Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref'i üniformasını çıkarıp bir sivil olarak Cumhurbaşkanlığı yeminini ettikten sonra ziyaret eden ilk devlet başkanı. Biraz da bu nedenle Müşerref, askeri havaalanına kadar gelerek Cumhurbaşkanı Gül'ü karşıladı. Pakistan geçtiğimiz haftalarda hayli çalkantılı bir dönemden geçmişti. Anayasa mahkemesiyle çatışan, olağanüstü hal ilan eden, muhalefet lideri Benazir Butto'yu ev hapsine mahkûm eden Müşerref rejimi, dünyada çok eleştirilmişti. Çok hızlı yaşanan gelişmeler neticesinde, Pakistan ocak ayında genel seçimlere gidecek. Diğer muhalefet partisi lideri Nawaz Şerif, ülkesine dönebildi, olağanüstü hal ise ayın ortasında kaldırılacak.

DEMOKRASİ TEŞVİKİ

Ana uçağında İslamabad'a varmadan önce yaptığımız söyleşide Cumhurbaşkanı Gül bu ziyarete verdiği önemi vurguladı. Pakistan'ın bağımsızlığının altmışıncı yılında ve diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 60'ıncı yıldönümünde Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref'in konuğu olarak Pakistan'a zor bir dönemde geldiğini söyledi. Nükleer bir güç olan Pakistan'ın huzur ve istikrar içinde olmasının bölge, İslam dünyası ve tüm dünya için önemli olduğunu belirten Gül, Türkiye'nin buna katkıda bulunmak amacı güttüğünü belirtti. İslamabad'da bulunduğu süre zarfından sadece Müşerref'le değil iktidar ve muhalefetteki tüm siyasi grupların liderleriyle ayrı ayrı görüşeceğini belirten Gül, "Pakistan'ı demokrasi yolunda teşvik edeceğini" belirtti. Müşerref'in üniformasını çıkarıp seçim tarihini ilan etmesinin önemli olduğunu söyleyen Gül, "Pakistan'da hoşgörü geleneği vardır. Kavgacı insanlar değildirler" dedi. Gül, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai ile Pervez Müşerref'in Ankara'da buluşmuş olduklarının hatırlatılması üzerine "Neredeyse savaşacak kadar araları açık iki lideri buluşturan o zirvenin ardından Ankara süreci başladı. Pakistan'daki seçimlerden sonra ikinci zirve toplantısı önereceğim. Bunu burada konuşacağız" dedi.

'PKK BİTECEK'

PKK'ya yönelik Nokta Operasyonu hakkındaki sorular üzerine Gül "bir sürecin gösteri için değil soğuk kanlı bir kararlılıkla uzmanların fikirleri çerçevesinde işlediğini belirterek, bu süreç terörü Tükiye'de tehlike olmaktan çıkarmayı hedefliyor" dedi. ABD ile istihbarat konusundaki işbirliği hakkında ise, "O bölgeyi biz de iyi biliyoruz Bizim de istihbaratımız var ama müşterek çalışma başladı" değerlendirmesini yaptı.

YÖK'ün Köşk'e 'eşi çarşaflı' dediği; ancak bekâr olduğu anlaşılan rektör adayının, Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Fazıl Tekin olduğu öğrenildi. Cumhurbaşkanı Gül'ün atadığı ilk rektör olan Tekin ise şaşkın: "Olmayan eşim çarşaflı mıymış? Namussuz, hırsız diyemiyorlar, böyle karalamaya çalışmışlar demek ki."

Tekin'in atanmaması için böyle bir bilgi verilmiş olabileceği kaydedilirken, Gül, üniversitedeki seçimde ikinci olmasına rağmen Fazıl Tekin'i tercih etmişti. Hiç evlenmediğini vurgulayan Rektör Fazıl Tekin, "Olayın iç yüzünü bilmiyorum, benim özgeçmişimi herkes bilir. Doğma büyüme Eskişehirliyim. 30 yıl kesintisiz idareciliğim var. Herhalde beni karalamak ve önümü kesmek için böyle bir şey yapılmış." dedi. Siyasi hiçbir partiyle organik bağının olmadığını vurgulayan Rektör Tekin, "Böyle bir şey olsaydı, bir sürü dosyamız olurdu. Bu tür şeylerle alakası olan bir insan değilim. Herhalde birtakım yakıştırmalar olmuş, ne diyeceğimi bilmiyorum. Çok gülünç ve basit bir durum." diye konuştu. "Demek olmayan hanımım benden habersiz sokağa çıkıyormuş." diye espri yapan Fazıl Tekin, "Namussuz, hırsız, ahlaksız diyemiyorlar; böyle karalamaya çalışmışlar demek ki. Bir açıklama bulamadım, önümün kesilmesi amaçlı bir istihbarat varsa bilemiyorum. Gerçekle alakası olmayan şeyler." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber