Bakan Şahin: Halkın yarısı AK Partili hangisini kayıracaksın?

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2007 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı Şahin, yargıdaki yoğunluk yüzünden tahliye sırası gelmiş 327 kişinin cezaevlerinde tutulduğunu açıkladı. Şahin, yargıda partizanlık iddialarıyla ilgili olarak, ?Sokaktaki vatandaşın yarısı AK Partili. Hangisini kayıracaksınız? dedi

ANKARA

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, torpil, kayırmacılık, iltimasın, marjinal kalmış siyasi partilerin işi olduğunu belirterek, ?Bizim buna ihtiyacımız yok. Kim yazılıda, mülakatta başarılı olursa o hakim ve savcı olur, yargıya o hizmet eder? dedi. Şahin, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hilmi Bengi'yi ziyaret etti. Ziyarette, Genel Müdür Yardımcıları Tahsin Aktı ve Ahmet Tek de hazır bulundu. Şahin, ziyaret sırasında gündemdeki konulara ilişkin soruları da cevaplandırdı. Bakan Şahin hakim ve savcı adayları için Bakanlıkça mülakat yapılmasına ilişkin bir soruya karşılık ÖSYM'nin yaptığı sınavda siyasi iradenin etkisi olmadığını söyledi.

YÖNTEM HEP BÖYLEYDİ

Mülakat komisyonunun da kendi iktidarları döneminde ortaya çıkmadığını ifade eden Şahin 1934 yılından beri Adalet Bakanlığı'nın, hakim ve savcı adaylarıyla ilgili mülakatı bürokratları kanalıyla yaptığını ifade etti. Bakan Şahin, ?Bizi eleştirenlerin iktidar olduğu dönemde de bu böyle olmuştur. O zaman kimse böyle bir şey söylemedi? diye konuştu."

Biz AK Parti olarak iltimasa, adam kayırmaya, torpile ihtiyaç hiç duymayan bir siyasi partiyiz" diyen Şahin, sözlerine şöyle sürdürdü: "Sokakta yürüyen iki kişiden biri zaten bizim partimize oy vermiş olan kişidir. Kimi kime tercih edeceksiniz? Torpil, kayırmacılık, iltimas, marjinal kalmış siyasi partilerin işidir. Bizim buna ihtiyacımız yok. Kim yazılıda, mülakatta başarılı olursa o hakim ve savcı olur, yargıya o hizmet eder."

327 kişi haksız yere cezaevinde tutuluyor

Yargıdaki ağır işleyiş nedeniyle tahliye hakkı elde etmiş 327 vatandaşın halen cezaevinde bulunduğunu dile getiren Bakan Şahin, bu kişilerin devletten tazminat alma haklarının doğduğunu ve bu kişilere haksızlık yapıldığını düşündüğünü belirtti. Şahin, bu konuda Yargıtay Genel Sekreteri ile görüştüğünü, kendisine veda ziyaretinde bulunacak Yargıtay Başkanı Osman Arslan'a da bu konuyu ileteceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber