Başbakanlıktan sigaraya karşı seferberlik

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2007 12:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Sigaraya karşı topyekün seferberlik ilan eden ve sigara tüketim alanlarını daraltan yasa tasarısını Meclis'e sunan Başbakanlık, iç genelgeyle de personeli sigara konusunda sert bir dille uyardı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan adına yayınlanan ve tüm birimlere gönderilen genelgede, tüm uyarılara rağmen sigara tüketiminin arttığına işaret edilerek, gerekli tedbirlerin alınması istendi. Genelgede küllüklerin toplatılması, yasak alanda sigara içenleri cezalandıracak yetkililerin tespit edilmesi ve giriş kapılarında sigara içiminin denetlenmesi istendi. Başbakanlık, Eylül ayında Başbakan Yardımcılıkları ve Devlet Bakanlıkları dahil olmak üzere tüm birimlere gönderilen iç genelgeyle tüm personeli

sigara konusunda uyardı. Genelgede daha önce 4207 sayılı kanun doğrultusunda Başbakanlık Merkez Binası'nda tütün ve tütün mamullerinin tüketilebileceği yerlerin belirlenerek, ilgili bir yazıyla duyurulduğu ancak zaman içinde kanunun uygulanmasında aksamalar olduğunun tespit edildiği dile getirildi. Gerek personel gerekse ziyaretçiler tarafından ayrılan yerler dışında tütün mamullerinin kullanıldığı, yasaklara ilişkin uyarı levhalarının asılmadığı ve cezaları uygulayacak yetkililerin belirlenmediğinin görüldüğüne dikkat çekilen genelgede, "İlgili yazı ile belirlenmiş yerler dışında tütün ve tütün mamullerinin tüketimine müsamaha edilmeyecektir. Yasağa ilişkin uyarı levhaları, İdari ve Mali İşler Başkanlığı'nca 4207 sayılı Kanunun 4. maddesinde belirtilen niteliklere uygun olarak hazırlatılacak ve lüzumlu görülen yerlere asılacaktır. Genel kullanıma açık yerlerde, koridorlarda veya bina çıkış kapılarına yaklaşıldığında tütün mamullerini kullanma eğiliminin arttığı görülmektedir. Bu husus, görevliler tarafından takip edilerek gerekli önlemler alınacaktır" denildi.

Her birimde yasak alanda sigara içenleri tespit etmek ve ceza kesmek amacıyla bir yetkili belirlenmesi istenilen genelgede, "Birim amirleri, birimlerde önceden temin edilmiş bulunan sigara küllüklerinden halen yerinde bulunanları toplatarak sigara tüketim odalarına götüreceklerdir. Tüm uyarılar personele imza karşılığı tebliğ edilmelidir. Uygulamalar birim amirleri tarafından titizlikle takip edilmeli" uyarılarında bulunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber