Öğretim elemanlarının maaşları artırılmalı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2007 21:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- MHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Çakır, öğretim elemanlarının maaşlarının acil olarak artırılmasını isteyerek, "AKP iktidarının beş yıldır üniversitelerimize karşı gösterdiği ilgisizlik, üniversiteleri çalışamaz konuma getirmiştir" dedi.

Çakır, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, yükseköğretim sisteminin küresel dünyaya uyum sağlayabilmesi ve insanlığa daha çok hizmet etmesinin önemine işaret ederek, "Bunun için yükseköğretime ayrılan kamu kaynaklarının artırılması, üniversitelerin kaynak çeşitlendirmesi ve kaynak yaratmasının önündeki engellerin kaldırılması gerekir diye konuştu.

AK Parti iktidarının beş yıldır üniversitelere karşı gösterdiği ilgisizliğin ve kaynak sağlamaktaki yetersizliğin üniversiteleri çalışamaz konuma getirdiğini savunan Çakır, "Üniversite öğretim elamanları yoksulluk sınırındaki maaşlarla çalışmaktadır. Ek derslerden, ikili öğretimden gelir sağlamaya ve piyasada ek işler aramakla geçimlerini sağlamaya çalışmaktadırlar, Öğretim üyeleri, 30 saate kadar derse girmeye zorlanmaktadır.

Bütün enerjisini ve vaktini para kazanmak için iş bulmaya harcayan öğretim elemanları, bilim yapamaz konuma getirilmiştir. Bu duruma artık daha fazla katlanmak mümkün değildir" diye konuştu.

Çakır, iktidarın YÖK hakkında her şeyi söylediğini ancak öğretim elemanlarının gelir düzeyinin iyileştirilmesi için hiç bir şey yapmadığını savunarak, öğretim elemanlarının maaşlarının acil olarak artırılmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber