4 Aralık 2007'nin Önemli Gündem Başlıkları...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Aralık 2007 09:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AA, 4 ARALIK 2007 SALI GÜNDEMİ

1- Bütçe maratonu başlıyor...

- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan 2008 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nı TBMM Genel Kuruluna sunacak.

- Bütçe üzerinde, AK Parti grubu adına Mustafa Açıkalın ve Şaban Dişli, CHP grubu adına Genel Başkan Deniz Baykal, MHP grubu adına Genel Başkan Devlet Bahçeli, DTP Grubu adına Fatma Kurtulan ile Hasip Kaplan konuşacak.

- Başbakan Erdoğan da Hükümet adına söz alarak bütçe üzerindeki soru ve eleştirilere cevap verecek.

2- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı emekli Büyükelçi Faruk Loğoğlu ile Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı ve beraberlerindeki heyetleri Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

3- Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Atina'da temaslarda bulunuyor.

4- Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneğinin (TÜSİAD) Ankara'da düzenlediği "Türkiye Ekonomisi İçin Büyüme Stratejileri" başlıklı konferansın açılış konuşmalarını, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ile TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ yapacak.

5- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından İstanbul'da düzenlenen "Türkiye-Avrasya Dış Ticaret Köprüsü" toplantısının açılışına, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek de toplantının akşam yemeği bölümüne katılacak.

6- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 2007 yılı "2. Ulusal Mimarlık Koruma Ödülleri" dolayısıyla Milli Kütüphane Konferans Salonu'nda düzenlenen ödül töreni ve sergi açılışına katılacak.

7- TBMM'den...

- İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, AP İnsan Hakları Alt Komisyonu Başkanı Helene Flautre ile TBMM'de bir araya gelecek.

- ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Ercan İpekçi ve beraberindeki heyeti TBMM'de kabul edecek.

8- 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, "Mezopotamya'nın Büyük Düşü GAP" adlı belgeselin Ankara'daki gösterimine katılacak.

9- Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezinin "3. Uluslararası Türk-Afrika Kongresi", İstanbul'da yapılacak.

10- Electro World Türkiye Ortağı ve Yönetim Kurulu Üyesi Demir Sabancı ile Electro World Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Per Bjorgas, İstanbul'da düzenleyecekleri basın toplantısında, yatırımları ve gelecek planlarıyla ilgili bilgi verecek.

11- Hazine, 5 yıl (1757 gün) vadeli YTL cinsinden sabit kuponlu tahvil ihalesi düzenleyecek.

12- Asgari geçim indirimi için uygulama tebliği...

- Başbakanlığa gönderilen tebliğe göre:

- İşçi ve memurlar, uygulama öncesi çalıştıkları kurumlara, medeni durumları ile eş ve çocuk bilgilerinin yer aldığı aile bildirimi verecek.

13- Adana Büyükşehir Belediyesi'nin "Altın Koza Kültür Sanat Etkinlikleri" kapsamında düzenleyeceği "13 Kare Uluslararası Sanat Festivali", KKTC 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın açılış konuşmasının ardından "Dostluk ve Sanat Yürüyüşü" ile başlayacak.

14- Basketbolda ULEB Kupası'nda gruplarda 5. hafta maçları yapılacak.

- (A) Grubu'nda Türk Telekom, İngiltere'de Guilford Heat, (B) Grubu'nda Beşiktaş Cola Turka, Fransa'da Elan Chalon, (C) Grubu'nda ise Galatasaray, İstanbul'da Sırbistan'ın BC Hemofarm Stada takımıyla karşı karşıya gelecek.

15- 17 Yaş Altı (B) Genç Milli Futbol takımı, Fransa ile ilk özel maçını Antalya'da yapacak.

16- Avrupa Şampiyonlar Ligi (D) Grubu'nda 6. hafta maçları yapılacak.

17- Efes Pilsen, Avrupa kupalarında 380. maçına çıkıyor...

- Lacivert-beyazlılar, 1979-80 sezonundan itibaren mücadele ettiği Avrupa kupalarında bugüne dek yaptıkları maçlardan 237'sini kazanırken, 142 maçta ise salondan yenilgiyle ayrıldı.

- Efes Pilsen, yarınki rakibi İspanyol Unicaja Malaga ile daha önce yaptığı 4 maçı da kazandı.


ANKA, 4 ARALIK 2007 SALI GÜNDEMİ

-BÜTÇE MARATONU BAŞLIYOR

-2008 Yılı Bütçesi'nin Genel Kurul'daki görüşmeleri saat 11.00'de Meclis Başkanı Köksal Toptan başkanlığında başlayacak.

-Genel Kurul'da 2008 Mali Yılı Bütçesi'nin tümü üzerindeki görüşmeler, Hükümet'in sunuşuyla başlayacak. Sunuş konuşması, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan tarafından yapılacak.

-Görüşmelerde sırasıyla, AKP, DTP, CHP ve MHP Grupları adına konuşmalar yapılacak.

-AKP Grubu adına Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Şaban Dişli ile Sivas Milletvekili Mehmet Mustafa Açıkalın, CHP Grubu adına Genel Başkan Deniz Baykal, MHP Grubu adına Devlet Bahçeli, DTP Grubu adına Grup Başkanvekili ve Van milletvekili Fatma Kurtulan ile Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan konuşacak.

-Hükümet adına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan konuşma yapacak. Gruplar ve Hükümet adına yapılacak konuşmaların süresi 1 saat olacak.

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ASAM Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Loğoğlu ve Rekabet Kurumu Başkanı Nurettin Kaldırımcı'yı Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek. (Saat:12.00/15.50)

-BAKAN ŞİMŞEK TÜSİAD KONFERANSINDA

-Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) düzenlediği ?Türkiye Ekonomisi için Büyüme Stratejileri? konferansının açılış konuşmalarını TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ile Devlet Bakanı Mehmet Şimşek yapacak. (Saat:9.00)

-YILLIK ENFLASYON ÇİFT HANEYE GİDİYOR

-Ekim ve Kasım aylarında yükselen enflasyonda yıllık bazda hedefe göre yüzde 100'den fazla, belirsizlik aralığı üst sınırına göre de yüzde 50'ye yakın sapma yaşanırken, 2007 sonunda yeniden ?çift haneli? enflasyon olasılığı güçlendi.

-Aralık ayında aylık enflasyonun yüzde 1.69'un üzerinde çıkması durumunda yıllık enflasyon yüzde 10'a ulaşarak yeniden çift haneli olacak.

-BORSA'DAN YABANCIYA REKOR GETİRİ

-Bir yıl önce İMKB'ye giren yabancı yatırımcı getirdiği her 1000 dolarla 753 dolar, her 1000 Euro ile 567 Euro kazandı. Geçen yıl Kasım sonunda İMKB'ye giren ?carry trade?ciler ve diğer yabancı fonların her 1000 doları Kasım sonunda 1.753 dolara, her 1000 Euro'su 1.567 Euro'ya ulaştı.

-Son bir yılda İMKB Endeksi yüzde 42 artarken, dolar kuru yüzde 19, Euro yüzde 9.4 geriledi. İMKB'nin dolar bazında yıllık getirisi yüzde 75.3, Euro bazında getirisi yüzde 56.7 oldu.

-Yabancı yatırımcıların İMKB'deki portföyü bir yılda yüzde 103 34 milyar dolar arttı, Kasım sonu itibariyle Borsa'da yabancı payı yüzde 71.7 oldu.

-DIŞ TİCARET AÇIĞINDA RUSYA-ÇİN-İRAN ÜÇGENİ

-Ocak-Ekim döneminde Türkiye'nin verdiği 50.8 milyar dolarlık dış ticaret açığının 29.1 milyar dolarla yüzde 60'a yakını Rusya, Çin ve İran'dan kaynaklandı.

-TARIMDA REKOLTE TAHMİNİ

-Türkiye İstatistik Kurumu, küresel ısınmanın damgasını vurduğu 2007 yılına ilişkin bitkisel üretim ikinci tahminini açıklayacak. (Saat:10.00)

-SANAYİ KONGRESİ'NDE "PLANLAMA" KONUSU TARTIŞILACAK

-TMMOB Makine Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen Sanayi Kongresi, bu yıl ?Geçmişten Geleceğe Sanayileşme, Planlama ve Kalkınma: Türkiye İçin Model Önerileri? temasıyla 14-15 Aralık'ta gerçekleştirilecek. Kongreye Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ve birçok akademisyen katılacak.

-ORGAN BAĞIŞINDA 11 İL ?0? ÇEKTİ

-Organ bağışının, 2007 yılı içinde yüzde 200 artış göstermesine karşın 11 ilde hiç bağış yapılmadığı belirlendi. Organ bağışında ilk sırayı 20 bin 706 kişiyle İstanbul alırken Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Bitlis, Hakkari, Hatay, Kırşehir, Siirt, Tunceli, Bayburt ve Şırnak'ta organ bağışlayan olmadı.

-Organ bağışında ilk 5 il sırasıyla İstanbul, Antalya, İzmir, Karabük ve Trabzon oldu. Bağış sıralamasında ?0? çeken illerin hemen önünde ise, 1 kişinin organ bağışladığı Erzurum yer aldı. Şimdiye kadar Iğdır ve Nevşehir'de 2, Kars'ta da 3 kişi organlarını bağışladı.

-TÜRKİYE ERMENİ İDDİLARINA KARŞI ÜÇÜNCÜ ÜLKELERDEN DESTEK BEKLİYOR

-Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Türkiye'nin Ermeni soykırımı iddialarına ilişkin ?ortak tarih komisyonu? kurulması konusunda ısrarcı olduğunu belirtti. Babacan, ?Bu öneri Ermeni tezinin tartışmalı niteliğini ortaya koymakta ve iyi niyetimizin ortaya konması bakımından da önemli bir adım olarak görülmektedir? dedi. Türkiye'nin önerisinin bir çok devlet tarafından olumlu karşılandığını ifade eden Babacan, ortak tarih komisyonu kurulması için üçüncü devletlerin desteğini beklediklerini kaydetti.

-ÇEVRECİLER, BAŞBAKAN ERDOĞAN'A İNAT BİRARAYA GELİYOR

-Hasankeyf ve Allianoi antik kentlerini sular altında bırakacak baraj projelerine karşı çıkan çevreciler, Başbakan Erdoğan'ın baraj yapımını engellemek isteyen kesimlere karşı sarfettiği sözlerin hemen ertesinde, İstanbul'da bir araya geliyor.

-Allinoi Girişim Grubu Sözcüsü avukat Hilal Küey, Türkiye'nin doğusu ve batısındaki iki önemli antik kentin barajlara feda edilmemesi gerektiğini belirterek, ?Küresel ısınmanın etkileri ortadayken, bu barajlar çözüm olmayacak. Bölgedeki çiftçiler de suya kavuşamayacak. Bu barajlara karşı Hasankeyf gönüllüleri ile birlikte direneceğiz? diye konuştu.

-Hasankeyfi Yaşatma Girişi Koordinatörü Diren Özkan da Başbakan Erdoğan'ın çevrecilere yönelik olarak söylediği ?Biz bu suyu insan için kullanıyoruz. İnsandan daha değerli varlık var mı? Yok? sözlerini eleştirerek, ?Sayın Erdoğan, barajın insanlık için yapıldığını söylüyor. Ama Ilısu Barajı, DSİ'nin rakamlarına göre 55 bin kişinin göç etmesine neden olacak? dedi.

-STRAUSS ORKESTRASI VE BALE TOPLULUĞU, YENİ YIL KONSERİYLE ANKARA'DA

-Bilkent Üniversitesi, yeni yılı, ünlü Avustralyalı besteci Strauss'un adını taşıyan ?Strauss Festival Orkestrası ve Bale Topluluğu?nun vereceği konserle karşılayacak.

-SERAMİK SANATÇILARINDAN ÇİNİ VE CAM ESERLER

-Seramik sanatçısı Mustafa Ağatekin ve Semih Kaplan'ın, eserleri 6 Aralık'tan itibaren İbrahim Çeçen (IC) Sanat Galerisi'nde Ankaralı sanatseverlerle buluşacak.


Cihan Haber Ajansı 4 Aralık 2007 Gündemi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ASAM ve Rekabet Kurumu başkanlarını ayrı ayrı kabul edecek.

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'deki bütçe görüşmelerine katılacak. Görüşmelerde Maliye Bakanı Kemal Unakıtan bir sunum yapacak.

- Sunumun ardından Ak Partili vekiller Mustafa Açıkalın ve Şaban Dişli, CHP adına Deniz Baykal, MHP adına Devlet Bahçeli, DTP adına Fatma Kurtulan ile Hasip Kaplan konuşacak.

- Hükümet adına söz alacak olan Başbakan Erdoğan, 60.Hükümetin 2008 bütçesini savunacak.

- Sanayi ve Ticaret Bakanı Mehmet Zafer Çağlayan, Forum Diyarbakır Temel Atma Töreni'ne katılacak.

- Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ve TÜSİAD Başkanı Arzuhan Yalçındağ, ''Türkiye Ekonomisi İçin Büyüme Stratejileri'' konferansında konuşacak.

- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından İstanbul'da düzenlenen ''Türkiye-Avrasya Dış Ticaret Köprüsü'' toplantısının açılışına katılacak.

- Kültür ve Turizm Bakanı Günay, 2007 yılı ''2. Ulusal Mimarlık Koruma Ödülleri'' törenine katılacak. Günay ayrıca, 2007 Yılı Sevda-Cenap Müzik Vakfı Onur Ödülü Altın Madalya töreninde de bulunacak.

- İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, AP İnsan Hakları Alt Komisyonu Başkanı Helene Flautre ile bir araya gelecek.

- ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, TGS Başkanı Ercan İpekçi'yi kabul edecek.

- BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu, Emekliler Birliği Sendikası Genel Başkanı İsrafil Odaşı'nı kabul edecek.

- Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ''Mezopotamya'nın Büyük Düşü GAP'' adlı belgeselin galasına katılacak.

- Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin (TASAM) organize ettiği 3. Türk-Afrika Kongresi; devlet adamları, sanatçılar, bilim adamları, ve yazarların katılımı ile gerçekleşecek. Ayrıca TASAM Strateji Ödülleri sahiplerini bulacak.

- Sulukuleli'ler TOKİ tarafından yapılan konutlarının kura çekimine katılacak.

- İhsan Hakları Derneği (İHD) üyeleri, basın açıklaması yapacak.

- Boray Uras, kamuoyunda 'Bağdat Caddesi Kazası' diye bilinen davayla ilgili

görüşlerini açıklayacak ve Brüksel ile Strasburg arasında yapacağı yürüyüşe dair bilgiler verecek.

- Türkiye ile Suriye arasında yürütülen Bölgelerarası İşbirliği Programı sözleşmeleri imzalanacak.

- Çukurova Köyleri Dayanışma ve Kültür Derneği'nin hazırladığı AB projesi kapmasında Belçika ve İspanya'dan gelecek 7 kişilik heyet Adana'da proje tanıtım toplantısına katılacak.

- Adana Büyükşehir Belediyesi'nin ''Altın Koza Kültür Sanat Etkinlikleri'' kapsamında düzenleyeceği ''13 Kare Uluslararası Sanat Festivali'', Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda yapacağı Kıbrıs ve Sanat konulu slayt gösterimi ile başlayacak.

- Fiskobirlik Başkanı Pamuk veda ediyor.

- İzmir Türk Birliği Dernekleri Platformu, İzmir Gündoğdu Meydanı'nda 'Teröre lanet milli birlik ve beraberlik mitingi' düzenlenecek.


İHA, 4 ARALIK SALI GÜNDEMİ

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 12.00'de Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Loğoğlu ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini kabul edecek, saat 15.50'de Rekabet Kurumu Başkanı Nurettin Kaldırımcı ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.00'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bütçe görüşmelerine katılacak.

TBMM gündemi

- TBMM Genel Kurulu, saat 11.00'de 2008 Bütçe Kanunu görüşmelerine başlayacak.

- Avrupa Parlamentosu İnsan Hakları Alt Komisyonu Başkanı Helene Flautre, saat 11.00'de İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül'ü ziyaret edecek.

- TBMM Başkan Vekili Güldal Mumcu, Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin kuruluşunun 148. yıldönümü törenine katılacak.

Bakanların faaliyetleri

- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, saat 17.00'de "2. Ulusal Mimarlık Koruma Ödülleri" tören ve sergisinin açılışına, saat 20.30'da Sevda Cenap Müzik Vakıf Onur Ödülü Altın Madalya Töreni'ne katılacak.

- Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'ın katılacağı Türk Patent Enstitüsü tarafından yapılan Hezarfen Projesi Kapanış Töreni'ne katılacak.

- TÜSİAD saat 09.00'da 'Türkiye Ekonomisi için Büyüme Stratejileri' başlıklı bir konferans düzenleyecek. Açılış konuşmasını TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın yapacağı toplantıya, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek katılacak.

- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Wow Convention Center'da, "Türkiye-Avrasya Dış Ticaret Köprüsü 2" konulu toplantıya katılacak.

- Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Atina'da temaslarda bulunacak.

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Avusturya'daki temaslarını tamamladıktan sonra Türkiye'ye dönecek.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, saat 11.00'de Emekli Bir Sen Genel Başkanı İsrafil Odabaşı ve yönetim kurulu üyelerini kabul edecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Türev Türkiye Engelliler Vakfı'nın Duduzar Turistik Tesisleri'nde vereceği yemekli toplantıya katılacak.

- TEMA Vakfı tarafından 'Mezepotamya'nın Büyük Düşü GAP' adlı belgeselin Ankara gösterimi saat 16.00'da yapılacak. Gösterime, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de katılacak.

- Beyin Felçli Çocuklar Derneği'nin saat 20.30'da düzenleyeceği etkinliğe Semih Saygıner, Altan Erkekli ve Tayfun Talipoğlu katılacak.

- Petrol İş Sendikası, üyeleri saat 13.30'da MKE Kurumu Genel Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapacak.

- Sakarya Üniversitesi'nde Erdal İnönü'yü anma programı düzenlenecek. Programa, İnönü'nün kardeşi Özden Toker, Gülsün Bilgehan, Yrd. Doç. Dr. Serdar Arıkan, Yrd. Doç. Dr. Ümit Ekin konuşmacı olarak katılacak.

- "Medya-Siyasi İktidar İlişkisi ve Emin Çölaşan Olayı" konulu konferans, Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Molar Amfisi'nde gerçekleştirilecek.

- 29. Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu Basın Teşvik Ödülleri, İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenecek törenle sahiplerine takdim edilecek.

- İnsan Hakları Derneği, "Yaşama Saygı" başlığı adı altında Taksim Galatasaray Postanesi önünde basın açıklaması düzenleyecek.

- Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Kurucu Başkanı Nasuh Mahruki, Özel İstanbul Koleji öğrencileri ile biraraya gelerek "Vatan Lafla Değil Eylemle Sevilir" konulu konuşmasını yapacak. Etkinlikte Mahruki'nin "Yeryüzü Güncesi" adlı resim sergiside beğeniye sunulacak.

- Doğuş Üniversitesi Kampüsü'nda, uçak kazasında hayatını kaybeden Prof. Dr. F. Şenel Boydağ, İskender Hikmet ve Mustafa Fidan için Anma Töreni düzenlenecek.

- 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın eşi Semra Özal, Derviş Eroğlu Kültür Merkezi'nde "Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Verilmesi" nin 73. Yıldönümü kapsamında düzenlenecek panele katılacak.

- "Yeni" - "Sivil" Bir Anayasaya Doğru: Nasıl Bir Anayasa İstiyoruz? konulu panel, Makine Mühendisleri Odası'nda gündeme getirilecek.

EKONOMİ GÜNDEMİ

- Avrupa'nın önde gelen elektrikli ürünler perakendecilik grubu DSG International plc'nin (DSGi) markası olan uluslararası elektronik mağazalar zinciri Electro World, Türkiye operasyonu ile ilgili gelişmeleri paylaşmak üzere bir basın toplantısı düzenleyecek. Electro World Genel Müdürü Ali Serhan Şahin'in ev sahipliğinde yapılacak ve Electro World'ün Türkiye'deki yatırımlarının, yeni gelişmelerin ve gelecek planlarının paylaşılacağı basın toplantısına, Electro World Türkiye Ortağı ve Yönetim Kurulu Üyesi

Demir Sabancı ve DSGi Murahhas Azası ve Electro World Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Per Bjorgas katılacak.

- Dünyanın en büyük endüstriyel gayrimenkul geliştirme ve fon yönetimi şirketlerinden biri olan ve yepyeni bir iş modeliyle Türkiye pazarına giren Goodman, dünya çapındaki projelerini, iş modellerini, Türkiye pazarına bakış açılarını ve Türkiye'de gerçekleştireceği yatırımları duyurmak üzere bir basın kahvaltısı düzenleyecek. Goodman Avrupa Lojistik Grup Başkanı Danny Peeters ve Goodman Türkiye Genel Müdürü Emrah Gültekin'in katılacağı basın toplantısı 4 Aralık saat 09.30'da Swissotel The Bosphorus'da gerçekleşecek.

- HP, Doküman Yönetimi konusunda geliştirdiği stratejileri paylaşmak üzere, 4 Aralık'ta HP Tarayıcı Turu düzenleyecek.

- Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)/Türk-Yunan İş Konseyi, Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın 3-5 Aralık tarihinde Yunanistan'a gerçekleştireceği ziyaret çerçevesinde, Atina ve Gümülcine'de Türk ve Yunanlı iş adamlarını çeşitli toplantılarla biraraya getirecek. 4 Aralık tarihinde Atina'da düzenlenecek olan Yunanistan'da İş Yapma Toplantısı ile başlayacak etkinlikleri Türk iş adamlarının Dışişleri Bakanı ile temasları, sektörel toplantılar ve gün sonunda düzenlenecek İş Konseyi Toplantısı takip edecek.

Resmi ve özel sektör heyetlerinin birlikte katılım sağlayacağı Yunanistan'daki etkinliklerin son gününde iş adamları Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın Gümülcine'de düzenleyeceği toplantıya katılacak.

- Bağımsız marka değerlendirme kuruluşu Superbrands International'ın 4 Aralık Salı saat 10.30'da Nişantaşı Sofa Hotel'de düzenleyeceği yuvarlak masa toplantısında Türkiye'nin ve dünyanın etkin isimlerinin markalaşma süreci tartışılacak. Toplantının konuk konuşmacıları arasında dünyaca tanınan İngiliz kökenli marka iletişim şirketi Navyblue Group ortağı ve İş Geliştirme Direktörü Ron Creagan ve Superbrands International Temsilcisi Rhett Lego da bulunacak.

- 'Dijital Kent' vizyonu çerçevesinde 'Yalova Belediyesi Arı Kovanı Portali' ile 'Yalova Belediyesi Mahalle Bilgi Evleri' projelerini hayata geçiren Yalova Belediyesi, projelerin kamuoyu ile paylaşılması amacıyla 4 Aralık 2007 saat 11.00'de Yalova Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda basın toplantısı düzenleyecek. Toplantıya Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu ve Cisco Türkiye Genel Müdürü Erkan Akdemir katılacak.

- Anayasa Kadın Platformu, Türkiye'de kadınların seçme ve seçilme yasal hakkına kavuşmasının 73.yıl dönümü münasebetiyle kadınların nasıl bir Anayasa istediğini kamuoyuna açıklayacak. Basın toplantısı 4 Aralık Salı saat 11.30'da Taksim Dedeman Oteli'nde gerçekleşecek.

- İstanbul Sanayi Odası, Suriye pazarı ve işbirliği olanakları hakkında üyelerini bilgilendirmek amacıyla 4 Aralık Salı günü 13.00 - 17.30 saatleri arasında İSO Odakule Meclis Salonu'nda "Suriye Ülke Günü" düzenleyecek. Seminere, Türkiye Cumhuriyeti Şam Ticaret Müşaviri Tayfun Kılıç ve DEİK Türk-Suriye İş Konseyi Başkanı Fatih Karamancı konuşmacı olarak katılacak.

- Türkiye'nin önde gelen risk yönetimi uzmanları, Basel II düzenlemesine geçiş sürecinde bilgi ve deneyimlerini paylaşmak üzere, Risk Yöneticileri Derneği tarafından düzenlenen konferansta biraraya gelecek. Akbank Genel Müdürlük'te 4 Aralık 2007 tarihinde, 14:00-18:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek ve açılış konuşmasını Risk Yöneticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Cüneyt Sezgin'in yapacağı konferansta, National Bank of Greece'den Alexandros V. Benos, UniCredit Group Milan'dan Valeria de Mori ve Ernst&Young'dan Kimon Bouzas konuşmacı olarak yer alacak.

- TEKB (Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği), TEB (Türk Eczacılar Birliği) ve CNR Expo Fuarcılık işbirliğinde İstanbul CNR EXPO Fuar Merkezi'nde 11-13 Nisan 2008 tarihleri arasında düzenlenecek Farmavizyon Eczacılık Fuarı'na ilişkin tanıtım toplantısı 4 Aralık saat 18.30'da Conrad Otel'de gerçekleşecek. Toplantıda CNR Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tanverdi, TEB (Türk Eczacıları Birliği) Genel Başkanı Erdoğan Çolak ve TEKB (Tüm Eczacı Kooperatifleri Birliği) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özyiğit konuşacak.

- "Ankara BTvizyon Toplantniıları" 4 Aralık 2007 Salı günü, Ankara Sheraton Hotel & Towers'da gerçekleştirilecek. Toplantıya katılacak 16 kuruluş geleceği, yeni iş yapış modellerini ve fark oluşturacak çözümlerini kamu ve özel sektör yöneticileri ile paylaşacak.

- Çelebi Gıda Genel Müdürü Hüseyin Genç, Little Caesars Türkiye'de franchise konusunda yaşanan rekor gelişmeleri, kısa ve uzun vadeli hedeflerini bir sohbet toplantısıyla açıklayacak. 'Little Caesars'ın yeni ürünü 'King Size'ın basın lansmanının da yapılacağı toplantı 4 Aralık 2007 Salı saat 20.00'de Les Ambassadeurs Restoran'ta düzenlenecek.

DÜNYA GÜNDEMİ

Rusya'daki seçimin ardından

- Rusya'da gerçekleştirilen seçimin yankıları sürüyor.

Sudan'da tutuklanan İngiliz öğretmen

- Sudan'da tutuklanan İngiliz uyruklu öğretmen, ülkesine geri döndü.

Yunanistan'da ırkçılık davası

- Kitabında Yahudi karşıtı ifadeler kullanarak, ırk düşmanlığına sebep olduğu iddiasıyla yargılanacak olan yazarın davası başlıyor.

Mısır Devlet Başkanı Mübarek'in Yunanistan ziyareti

- Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek, Atina ziyaretini sürdürüyor.

Slovakya'da kürtaj konusu

- Slovak Anayasa Mahkemis, kürtaj konusunu ele alacak.

Slovakya'nın 2008 yılı bütçesi

- Slovakya Parlamentosu, 2008 bütçesi için görüşecek.

Dünya Ticaret Örgütü raporu

- Dünya Ticaret Örgütü, yıllık raporunu açıklayacak.

Mozart'ın el yazımı nota dökümü açık artırmada

- Sotheby's Müzayede Evi, Mozart'ın ünlü bir eserinin el yazımı olan nota dökümünü açık artırmaya çıkarıyor.

İran'ın nükleer programı

- İran'ın nükleer arabulucusu Saeed Jalili, Rusya Güvenlik Konseyi Şefi Valentin Sobolev ile görüşecek.

ABD Savunma Bakanı Gates'in Afganistan ziyareti

- Afganistan'a sürpriz bir ziyaret yapan ABD Savunma Bakanı Roberts Gates, Devlet Başkanı Hamid Karzai ile görüşecek.

İspanya'da terör karşıtı eylem

- Bir polis memurunun ayrılıkçı örgüt ETA tarafından öldürülmesi nedeniyle terörü protesto eylemi yapılacak.

Pöttering, Zana ile göreşecek

- Avrupa Parlamentosu Başkanı Hans-Gert Pöttering, Leyla Zana ile görüşecek.

Darfur sorunu

- Avrupa ve Afrika Birliği Dışişleri Bakanları, 8 Aralık'ta Lizbon'da yapılacak AB-Afrika Birliği zirvesi öncesi Darfur krizini görüşmek üzere bir araya geliyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber