Numara taşınabilirliğinin önündeki engel kalktı

Haber Giriş : 04 Aralık 2007 20:43, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

-Danıştay 13. Dairesi, Turkcell'in Numara Taşınabilirliği Yönetmeliği'nin yürütmesinin durdurulması ve iptali talebiyle açtığı davayı reddetti.

Turkcell tarafından Numara Taşınabilirliği Yönetmeliği'nin yürütmesinin durdurulması ve iptali talebiyle açılan davada Danıştay 13'üncü Dairesi yürütmenin durdurulması isteminin reddine karar verdi.

Telekomünikasyon Kurumu tarafından yapılan yazılı açıklamada Turkcell tarafından 1 Şubat'ta Numara Taşınabilirliği Yönetmeliği'nin yürütmesinin durdurulması ve iptali talebiyle Telekomünikasyon Kurumu aleyhine Danıştay 13'üncü Dairesi'nde dava açıldığı hatırlatıldı. Açıklamada, Danıştay 13'üncü Daire'nin 12 Kasım'da yürütmenin durdurulması hakkındaki istemin reddine karar verildiği bildirildi.

Turkcell, cep telefonu abonelerinin, numaralarıyla başka bir operatöre transferine izin veren yönetmeliğe dava açmıştı.

Diğer operatörler ise bunu gerekçe göstererek 3. Nesil İletişim (3N) ihalesine katılmamışlardı.

Yönetmeliğe göre, operatörler, kurum tarafından merkezi referans veri tabanının kurulduğu tarihin işletmecilere bildirilmesinin ardından, 6 ay içerisinde mobil numara taşınabilirliğini, 12 ay içerisinde ise coğrafi numara taşınabilirliği ile coğrafi olmayan numara taşınabilirliğini uygulamaya geçirecekler.


2008 YILI BAŞINDAN İTİBAREN GİZLİ NUMARALAR ENGELLENEBİLECEK

(İHA) - MHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu, Telekomünikasyon Kurulu'nun 2008 yılı başından itibaren bütün operatörlerin gizli numaraların engellenmesi hizmeti vermeye başlayacağını açıkladı.

Serdaroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, gizli numaraların engellenmesi yönünde yaptığı başvuruya cevap veren Telekomünikasyon Kurumu'nun, 1 Ocak 2008 tarihinden itibaren GSM hizmeti veren bütün operatörlerin, arayan hattın kimliğinin gizlendiği durumlarda abonenin isteğine bağlı ve ücretsiz olarak gelecek aramaların engellenmesi hizmeti vermeye başlayacağını bildirdiğini ifade etti. Telekomünikasyon Kurumu'nun yazısına göre isteyen abonenin numarasını gizleyerek arama yapabileceği gibi isteyen abonenin de

gizli numaradan yapılan aramaların engellenmesini isteyebileceğini kaydeden Serdaroğlu, cep telefonu operatörlerinin yılbaşından itibaren ücretsiz olarak gizli numaraların engellenmesi hizmeti vermeye başlayacağını ve abonelerine duyuru yapacağını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber