Malatya İnönü Tıp'ın TUS başarısı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2007 23:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin, Tıpta Uzmanlık Sınavı'nda (TUS), 4 bölgede birinci olduğu belirtildi.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Sezai Yılmaz, yaptığı açıklamada, "Yılda iki kez yapılan TUS Sınavı'na yaklaşık 30 bin pratisyen hekim girmekte, bunların ancak 400 kadarı sınavda başarılı olabilmektedir. İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi son üç TUS Sınavı'nda 37-41. sıralarda yer almış ve bununla ilgili olarak da, zaman zaman eleştirilere maruz kalmıştı. Eylül-2007 TUS'da İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi, sınava katılan 43 Tıp Fakültesi arasında 15. sıraya yükseldi. Bu sonuca göre fakültemiz Doğu- Güneydoğu Anadolu, Akdeniz ve Karadeniz bölgelerindeki tüm Tıp Fakülteleri arasında 1. sırada yer aldı"dedi.

Bu başarıda temel faktörün, sınava giren genç hekimlerin çalışkanlığı ve motivasyonu kadar, tıp fakültelerinin onlara verdiği eğitimin kalitesi olduğuna dikkat çeken Yılmaz, daha sonra şunları belirtti: "Bu başarılı hekimleri yetiştiren öğretim üyeleri ve Tıp Fakültesi, kendileriyle haklı bir gurur duymaktadır.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Turgut Özal Tıp Merkezi olarak gerek tıp eğitimi, gerekse sağlık hizmeti boyutunda bundan sonra da başarılarını artırabilmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğimizi kamuoyuna duyurmaktan onur duyuyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber