Rektör Tekin, soylu bir Çerkes gelin bulamadığı için evlenememiş

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 06 Aralık 2007 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Prensesini bulamadı yuvasını kuramadı

?Eşi çarşaflı? diye asılsız ihbarla gündeme gelen Osmangazi Üniversitesi'nin 'bekar rektörü' Prof. Dr. Fazıl Tekin'in prens soyundan geldiği ve kendi gibi soylu bir Çerkes gelin bulamadığı için evlenmediği ortaya çıktı. Tekin, bekar kızkardeşi ve annesiyle birlikte yaşıyor

ANKARA

Eşi çarşaflı diye asılsız ihbar haberiyle gündeme gelen Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nin 'bekar rektörü' Prof. Dr. Fazıl Tekin'in 'soylu bir Çerkes gelin' bulamamasından dolayı bu yaşa kadar evlenmediği ortaya çıktı. Rektör Tekin'in Çerkeslerde "Pşi" olarak nitelendirilen prens soyundan geldiği ve şimdiye kadar prensesini bulamadığı için evlenmediği öğrenildi. Büyük Kafkas Sürgünü'nün ardından Eskişehir'in Çukurhisar köyüne yerleşen aile, Çerkeslerin 'Besleney' boyundan olan "Thazırtoko" ailesine mensup. Tekin'in annesi de Eskişehir'in Oklubal köyünden ve yine Çerkeslerin 'Kabardey' boyundan. Geleneksel değerleri gereği evlilik konusunda çok titiz davranan Çerkeslerin bu tavrı, Tekin ailesine de yansımış. Tekin'in çocukluk arkadaşları, "Okumaktan ve çalışmaktan evlenmeye vakit bulamadı" deseler de, Tekin'in hiç evlenmemesinde 'ailesine uygun bir aday bulamamasının' etkili olduğu söyleniyor.

GENÇLERE EVLENİN ÇAĞRISI

Prof. Dr. Fazıl Tekin, "Bu işler nasip, kısmet işi. Biraz da gayret işi. Bizim gayretimiz belki yetersiz oldu, ya da bu konuda nasipsiziz. Maalesef, ben şimdiye kadar çok düzenli bir bekarlık hayatım olmasına rağmen evlenmedim ama olmasını dilerdim. Aile kurumuna ve kadınlara çok saygı duyarım? derken öğrencilerine de ?Aman gecikmeden evlenin, yuvanızı kurun. Çünkü, insanlar tek değil, çift yaratılmıştır" diye sesleniyor. 1945 doğumlu olan rektör Tekin, kendi gibi bekar kız kardeşi ve annesiyle birlikte yaşıyor.

İhbarı Sezer'e yapmışlar

Prof.Dr. Fazıl Tekin ile ilgili 'eşi çarşaflı' yönündeki asılsız ihbar mektubunun 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e gönderildiği ortaya çıktı. 8 Temmuz 2007'de Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğü'ne yeni bir isim ataması gerekirken Sezer'in atama yapmadığı ortaya çıktı Tekin'in atamasını göreve gelen Gül yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber