Kan tahlili sonuçları internette

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2007 18:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karabük Şirinevler Devlet Hastanesi, uyguladığı yenilikler sonrası kan tahlili veren hastalarının kan sonuçlarını hastanede beklemeden internet üzerinden vermeye başladı.

Hastaneye bir yenilik daha katmanın mutluluğunu yaşayan Karabük Şirinevler Devlet Hastanesi Başhekimi Murat Acat yeni uygulamanın büyük kolaylıklar getireceğine inandıklarını söyledi. Başhekim Acat, hastanelerinde yeni uygulamaya geçtiklerini belirterek "Yani halkımızın hizmetine yeni bir sistemi katmış buluyoruz. Hastanemize gelip kan veren hastalarımız, vatandaşlarımız kan sonuçlarına "http://www.karabuksdh.com" web sitemizden ulaşabilecekler. Hastanemizde numara aldıktan sonra almış oldukları

barkotun üzerindeki rakam ve TC kimlik numarasını girerek tahlil sonuçlarına ulaşabilecekler. Hastanemizde muayene olup kan tahlili istenen hastanın yurt içinde veya yurt dışında akrabası olan bir doktor varsa bu doktorumuz da internetten web sayfamıza girerek hastayla ilgili birkaç bilgi girdikten sonra tahlil sonucuna ulaşabilecek" dedi. Bu uygulamanın pratik anlamda vatandaşlara çok faydalı olacağına inandıklarını anlatan Acat, sözlerine şöyle devam etti: "Eğer hastalar şekerini ve kolesterolünü öğrenmek

için tahlil vermişlerse genellikle tahlil sonuçları öğle veya öğleden sonra çıkmaktadır. Bunun içinde hastanede beklemeleri gerekiyordu. Fakat bu uygulama sayesinde hastanede beklemeyip internetten bu sonuçları öğrenebilecekler. Eğer bu uygulama ile ilgili vatandaşlarımız tarafından anlaşılmayan bir konu varsa gerekli bilgi için hastanemizin bilgi işlem merkezi aranarak oradan bilgi alınabilecektir."

Karabük Şirinevler Devlet Hastanesi Başhekimi Murat Acat ayrıca, bir süre önce hastaneye gelmeden internet aracılığıyla muayene için sıra alma uygulaması başlattıklarını hatırlatarak sözlerini şöyle tamamladı: "Bu uygulamanın hedefine ulaştığını görüyoruz. Günde 200 hastamız ev veya iş yerinden internet aracılığıyla numara alıyor. Bu uygulamanın hedefine ulaşması bizleri mutlu ediyor. Umuyorum ilerleyen zamanlarda bu sistemle muayene olmak için sıra alanların sayısı her geçen gün artacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber