Edremit Kaymakamı, davasıyla yargının aklını karıştırdı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2007 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu ilişki yumağı nasıl çözülecek?

Kaymakam, çocuğu olmayan eşinin de izniyle, boşanmadan başka kadından iki çocuk sahibi oldu. Çift ayrıldı, ama bir çocuk eski eşte kaldı. 'Cici anne' çocuğun velayeti için yargıda... Karar vermekte zorlanan mahkeme, psikologlara danıştı

Edremit Kaymakamı, biri eski iki eşi, iki çocuğu ve bir velayet davasıyla yargının aklını karıştırdı. İlk evliliği sırasında başka kadından iki çocuk sahibi olan, sonra eşinden ayrılıp çocuklarının annesiyle evlenen kaymakamın çocuklarından birinin velayetini ilk eşi almak istiyor.

Kaymakam Şefik Aydın, İzmir merkezde görev yaparken D.D.G. ile evliydi. Ancak eşinin çocuğu olmuyordu. Bunun üzerine eşinin 'iznini' alan Şefik Aydın, resmi nikâh olmaksızın eşinin hemşerisi R.A. ile yaşamaya başladı. Bu beraberlikten iki çocuğu olan Aydın, 26 yıllık eşiyle anlaşarak boşandı ve çocuklarının annesi R.A. ile nikâhlandı. Aydın, İzmir'in Dikili ilçesine tayin edilince sekiz yaşındaki büyük kızı A.A.'yı, okulundan ayrılmaması için çocuğun 'cici anne' dediği eski eşiyle İzmir'de bıraktı. A.A.'ya bakan D.D.G., bir süre sonra 'maddi durumunun iyi olduğunu ve A.A.'nın mirasından yararlanabilmesini arzu ettiğini' belirterek, çocuğu evlat edinmek istedi. Çocukların öz annesi R.A.'yı da ikna eden D.D.G., İzmir 8. Aile Mahkemesi'ne başvurdu. Mahkeme, konu hakkında psikolog raporu istedi. Bundan sonra mahkemeye şu görüşler yansıdı:

Davalı konumunda bulunan kaymakam Şefik Aydın (mahkemenin görevlendirdiği psikologlara açıklaması): Kızım İzmir'de okula devam edebilmesi için eski eşimle kalıyor. Hafta sonları görüşüyoruz. Hakkımda iki eşli olduğum yönünde söylentiler var ve bu da konumun gereği sıkıntı yaratıyor. Çocuğumun eski eşimin miras haklarından yararlanmasına bir itirazım yok ama çocuğumdan ayrılmayı düşünmüyorum.

Öz anne R.A.: Kızımı, okuluna devam edebilmesi için İzmir'de bıraktım. D.D.G. ile iyi anlaşıyor.

Eski eş D.D.G. (psikologlara açıklaması): Eski eşimle tüp bebek denedik olmadı ve isteyerek boşandık. Eski eşimin evlenmesine onay verdim. Çocuğun eğitimi için İzmir'deyim. Hafta sonları yine annesiyle babasının yanına gidiyor. Amacım, mirasımın evlat edineceğim çocuğa kalması. A.A. ile iki yıldır beraberiz. Annesine 'anne', bana da 'cici anne' der. Kendi isteğiyle yanımda kalıyor.

Psikologlar (mahkemeye sundukları rapor): Aydın çifti ve D.D.G. ile yaptığımız görüşmelerde, A.A.'nın evlat edinilmesinin ileride kendisi açısından olumsuz sonuç doğurabileceği sonucuna vardık.

'Benimkisi iki eşlilik değil'

Dava sürerken, Balıkesir'in Edremit ilçesine tayin olan kaymakam Şefik Aydın, duruma açıklık getirdi:

"Bu özel bir konu; görevimle bir alakası yok. Şu anki eşimle birlikte olduğumda, ilk eşimle henüz henüz resmen boşanmamıştık ama ayrı yaşıyorduk. Çocuğu olmadı, uzun yıllar tedavi gördü. Bu nedenle kendisiyle anlaşarak ayrılmak durumunda kaldık. Bu, iki eşlilik değil. Bu çağda böyle bir şey, iki eşlilik olabilir mi? Çağdaş bir ülkede yaşıyoruz ve bu bizim her türlü değerimize de aykırı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber