Artan telefon bayileri PTT'nin tahsilat gelirini düşürdü

Haber Giriş : 08 Aralık 2007 11:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PTT Genel Müdürü Osman Tural, telefon bayilerinin açılmasından sonra telefon tahsilat gelirlerinin yüzde 4.5'tan yüzde 2.5'a düştüğünü, klasik postada ise sanıldığı gibi bir düşüşün söz konusu olmadığını söyledi. Tural, kişisel mektup sayısında düşüş olmasına rağmen toplu gönderimlerde artış görüldüğünü söyledi.

PTT'nin hazırladığı haberleşmenin tarihi gelişiminin anlatıldığı ?Geçmişten Günümüze Posta? kitabının tanıtım toplantısına katılan PTT Genel Müdürü Osman Tural, 464 sayfadan oluşan ve 226 kaynaktan yararlanılan kitabın bir yıllık çalışma sonrasına ortaya çıktığını anlattı. Tural'ın verdiği bilgiye göre kitapta Asurca, Hititçe mektup örnekleri, Hz Muhamedd'in İslama davet ve tebliğ mektupları, Atatürk'ün mektupları ile çeşitli telgrafları yer alıyor.

Toplantıda PTT'de yaşanan gelişmeler hakkında da bilgi veren Tural, 2007 yılında 3 bin 132 işyerinin otomasyon sistemine geçtiğinin altını çizerek, Telekom'un alt yapısının olamaması nedeniyle sadece 22 işyerinde otomasyon sistemine geçilemediğini kaydetti.

-?KİŞİSEL MEKTUP SAYISI DÜŞTÜ AMA GELİR ARTTI?

Klasik postada sanılan gibi bir düşüşün söz konusu olamadığını vurgulayan Tural, kişisel mektup sayısında düşüş olmasına rağmen toplu gönderimlerde artış görüldüğünü, postadan elde edilen gelirin 2006'ya oranla yüzde 90 artarak 713 milyon YTL'ye ulaştığını belirtti.

PTT Banklarda yapılan işlem sayısının kurumlarla yapılan anlaşmalar sonrasında arttığını dile getiren Tural, ?99 kurumla 117 işlem için anlaşmamız var. PTT Banklarda 2002 yılında 100 milyon YTL'lik işlem yapılırken, 2007 yılının ilk on ayında 176 milyon YTL'lik işlem yapıldı? diye konuştu.

-TELEFON TAHSİLATINDAN ELDE EDİLEN GELİR YÜZDE 2.5'A DÜŞTÜ

Telefon bayilerinin açılmasından sonra tahsilattan elde edilen gelirlerin düştüğüne dikkat çeken Tural, telefon gelirlerinde elde edilen gelirlerin yüzde 4.5'tan yüzde 2.5'a düştüğünü kaydetti. Tural, 2008 yılında da bu oranın yüzde 2'ye düşmesini beklediklerini ifade etti.

-PTT KAPALI DEVRE TELEVİZYON İLE REKLAMINI YAPACAK

PTT'nin 2008 yılı projelerine de değinen Tural, her ay PTT iş yerlerini yaklaşık 13 milyon insanın ziyaret ettiğine işaret etti. PTT işyerlerinde kuracakları kapalı devre televizyon ile PTT'nin tanıtımlarını yapacaklarını ve reklamda alacaklarını dile getiren Tural, 885 merkezde yayın yapacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber