PTT'de gişematik dönemi başlıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2007 12:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PTT Genel Müdürü Osman Tural, kesintisiz hizmet sunmak amacıyla, insansız çalışabilen, nakit tahsilat yapan ve para üstü verebilen akıllı makineler olan "Gişematik"lerin 2008 yılından itibaren kullanılmaya başlanacağını belirtti.

Tural, PTT Genel Müdürlüğünde düzenlediği toplantı ile PTT'nin 2007 yılı faaaliyetlerini ve 2008 yılı hedeflerini anlattı.

Tural, kesintisiz hizmet sunmak amacıyla oluşturulan Gişematik ile insansız çalışabilen, nakit tahsilat yapan ve para üstü verebilen akıllı makineler aracılığıyla vatandaşların sıra beklemeden fatura tahsilatları ve Posta Çeki işlemlerinin yapılmasını amaçladıklarını anlattı. Projenin fizibilite çalışmaları tamamlandığını belirten Tural, "35 makina alacağız ve pilot uygulama yapılacak. Gişelerden yapılan her türlü iş ve işlem gişematiklerden yapılabilecek. Elde edilecek sonuca göre hareket edilecek. 2008 yılında gişematikler hizmete girecek" dedi.

Gişematiklerden nakit para ile fatura ödemesi de yapılabileceğini anlatan Tural, makinelerin para üstü de verebileceğini söyledi. Tural, isteyenlerin gişematiklerde posta çeki hesaplarını kullanarak, PTT kartlarıyla da işlem yapabileceklerini kaydetti.

Her ay yaklaşık 12 milyon kişinin PTT şubelerinden yaklaşık 18 milyon işlem yaptığını belirten Tural, PTT hizmetlerini tanıtmak, yeni gelişmeleri en kısa sürede müşterilere duyurmak, belli bir ücret karşılığı özel kuruluşlardan reklam ve tanıtım filmleri yayınlamak amacıyla Kapalı Devre Merkezi Yayın Sistemi kurmayı planladıklarını anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber