Avrupa'da 2007'de ağaç dikiminde birinciyiz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2007 17:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, "Avrupa'da 2007 yılında ağaç dikimi itibarıyla birinci, dünyada ise üçüncüyüz. Başlattığımız seferberlik kapsamında 2 milyon 300 bin hektarlık alan, 2012 sonuna kadar ağaçlandırılacak" dedi.

Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, Dalaman ve Fethiye ilçelerinde incelemelerde bulunmak üzere, Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahit Akman, AK Parti Muğla milletvekilleri Yüksel Özden ve Mehmet Nil Hıdır ile özel uçakla Dalaman Havalimanı'na geldi.

Dalaman'da yapımı süren Akköprü Barajı ve Hidroelektrik Santrali'ni gezerek yetkililerden bilgi alan Eroğlu, burada AA muhabirinin sorusu üzerine, geçen yıla oranla yağışların arttığını belirterek, "Geçen yıla göre yüzde 50 yağış fazlalığı var; böyle devam ederse barajlarımız dolacak. Ekim ayındaki yağışlar bizi sevindirdi. Yağışların Nisan ayına kadar devam etmesini umuyorum. Nisan ayı gelmeden öngörüde bulunmak mümkün değil" dedi.

Bakan Eroğlu, orman yangınlarıyla ilgili bir soruya yanıt verirken, Türkiye'nin orman yangınlarında Avrupa'nın en başarılı ülkesi olduğunu belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber