Bir polisin, 2 trilyon lirayı aşan serveti olduğu ortaya çıktı

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 09 Aralık 2007 08:57, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

2 trilyonluk polis

Sabıkalılara silah ruhsatı çıkartan çeteyle ilgili operasyonda tutuklanan bir polisin, 2 trilyon lirayı aşan serveti olduğu ortaya çıktı. Polis, "Paraları gurbetçi kardeşlerim gönderdi? dedi

Ankara Emniyeti'nin, sahte belgelerle sabıkalı kişilere silah taşıma ruhsatı çıkartan suç örgütüne yönelik geçen Eylül ayındaki "Rüzgar" operasyonunda tutuklanan polis memuru M.D.'nin yüklü bir servete sahip olduğu ortaya çıktı. Silah Ruhsat Şubesi'nde görevli M.D.'nin bankada 800 bin YTL tutarında nakit parası, 2 dairesi, dükkanı ve değeri yüksek arsaları olduğu anlaşıldı.

BEYANDA BULUNMUŞ

Bunların toplam değerinin 2 milyon YTL'den, yani yaklaşık 2 trilyon liradan fazla olduğu belirtildi. Daha ilginci M.D.'nin her yıl zorunlu verilen mal beyanında bunları bildirdiği öğrenildi. 2006-2007 yılları arasında, büyük bölümü sabıkalı 200 kişiye, 15-20 bin YTL karşılığında silah taşıma ruhsatı çıkartan şebekenin üyesi olmakla ve ruhsat başına 500 YTL almakla suçlanan M.D. suçlamaları reddetti. M.D. poliste şu ifadeyi verdi:

SERVETE EL KONULAMADI

"Bankadaki YTL ve dövizi Almanya'da gurbetçi olan kardeşlerim gönderdi. Kardeşlerim paralarını kâr getiren yatırımlarda işletmem için bana gönderiyordu. Ben de Ağrılı bir müteahhitle ortaklık yaptım. Yapıp sattığımız dairelerden kâr elde ettim. Bu paralarla da yatırım için daire ve arsa aldım. Kimseden rüşvet almadım." Tutuklanan çete lideri Y.Ç. ise polis M.D.'yi yalanladı. Y.Ç.'nin ifadesinde, "Silah taşıma ruhsatı başına M.D.'ye 500 YTL rüşvet veriyordum. O da dosyaların takibini ve valiliğe onaya gönderilmesini sağlıyordu" dediği bildirildi. M.D. mal beyanında servetini bildirdiği için savcılık, ?kara para" incelemesi yapamadı. Bu yüzden, eşi çalışmayan M.D.'nin trilyonluk servetine el konulamadı. Üst düzey bir yetkili, ?Şüpheli servetini mal beyanında bildirmeseydi, mahkeme polisin servetine el koyabilirdi" dedi.

NEREDEN BULDUN SORUSU

Geliriyle orantılı olmayan mal beyanında bulunan her rütbedeki polis isin "nereden buldun" kapsamında ?idari" soruşturma açılıyor. M.D. için idari soruşturma açılmaması skandal olarak değerlendirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber