Polise hukukçu dekan geliyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 09 Aralık 2007 11:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

TOLGA ŞARDAN Ankara

Emniyet teşkilatına amir yetiştirmek amacıyla üniversite statüsünde faaliyet yürüten Polis Akademisi Başkanlığı'na bağlı 4 yıllık lisans eğitimi veren Güvenlik Bilimleri Fakültesi'ndeki (GBF) "kadın dekan" uygulaması son buldu.

İki dönem dekanlık yapan Prof. Dr. Tülin İçli, üçüncü kez görev süresi uzatılmayınca eski akademik görevine dönerken yerine hükümetin yeni Anayasa çalışmalarında yer alan Anayasa hukukçusu Prof. Dr. Zühtü Arslan'ın atanacağı öğrenildi.

Polis Akademisi'nin üniversite konumuna getirilmesinin ardından 2001'de kurulan GBF'nin kurucu dekanlığını yürüttükten sonra 3 yıllığına ikinci kez dekanlık görevini yürüten İçli'nin görev süresinin tamamlanmasının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü, YÖK'e henüz isim bildirmedi.

Prof. İçli Hacettepe'de

Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi iken "suç sosyolojisi" dalında yaptığı çalışmalar nedeniyle GBF Dekanı olan İçli, yasal bir engel olmamasına rağmen üçüncü dönem için dekan olarak atanmayınca 8 Kasım'da görevinden ayrılarak Hacettepe Üniversitesi'ne döndü.

GBF'de de misafir öğretim üyesi olarak derslere giren İçli'nin yerine Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Bülent Çiçekli, vekâlet etmeye başladı.

İçli'nin görevini yenilemeyen emniyetin YÖK'e yeni atama için başvuruyu YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in görev süresinin dolması nedeniyle beklettiği ifade edilirken dekanlığa aynı fakültede kadrolu öğretim üyesi olan Arslan'ın getirileceği öğrenildi. Hükümete yakın akademisyenlerden olan Arslan, Prof. Dr. Ergun Özbudun'un başkanlığında yürütülen yeni anayasa çalışmalarında yer almıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber