Master yapan polis, tayini başka ile çıkınca tazminat davası açtı

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 09 Aralık 2007 10:41, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Yüksek lisans yaparken sürekli atanmaktan bıkan polis, İçişleri eski Bakanı, Vali ve Emniyet Müdürü'ne tazminat davası açtı.

Eğitimi sürerken sürekli başka illere tayini çıkan Emniyet Müdürü Gülek Sayın, eğitimine ambargo konulduğu gerekçesiyle İçişleri eski Bakanı Abdülkadir Aksu, İstanbul Valisi Mammer Güler ve Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner'e tazminat davası açtı. Sayın'ın tayini İstanbul'a çıktı. Mesleğinin yanında okumayı da seven Sayın, Yeditepe Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimine başladı. 2003 yılında okulu devam ederken, Şırnak'a tayin edildi.

İSYAN ETTİ...

Sayın, hukuka aykırı olan atamanın durdurulması için mahkemeye başvurdu. Mahkeme, "Yer Değiştirme Yönetmeliği uyarınca atamalarda eğitim durumu dikkate alınmalıdır" diyerek tayini iptal etti. Sayın eğitimine devam ederken, bu kez Ağrı'ya tayini çıktı. İkinci bir davanın ardından mahkeme yine Sayın'ın lehine karar verdi. Duruma isyan eden Sayın, hukuka aykırı atamalar yüzünden huzursuz günler yaşadığı gerekçesiyle İçişleri eski Bakanı Aksu, Vali Güler ile Emniyet Müdürü Aydıner hakkında 3 bin YTL maddi, 30 bin YTL de manevi tazminat davası açtı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber