Ameliyatına giren doktorun evini soymaya kalkıştı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 11 Aralık 2007 12:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÇANAKKALE'de bir yazlık eve hırsızlık amacıyla giren 2 kişi, çalacak değerli eşya bulamayınca içki içip sabaha kadar alem yapınca sızdı. Yazlığını kontrol etmeye gelen anestezi uzmanı Gülderen Öztürk, kapıyı açtığında kanepelerin üzerinde uyuyan tanımadığı iki kişiyle karşılaşınca şok oldu.

Dr. Öztürk, haber verdiği jandarmanın gelip dışarıya çıkardığı zanlılardan Cihan Karakuş'un, bir süre önce ameliyatına girdiği hasta olduğunu farkedince bir şok daha yaşadı.

İlginç olay Çanakkale merkezine bağlı tatil beldesi Dardanos'da yaşandı. Çanakkaleli Davut Karakaya (22) ile Cihan Karakaş (23), kış mevsimi nedeniyle kimsenin oturmadığını düşündükleri Dardanos'taki yazlıkları soymak için plan yaptı. İki arkadaş Hasan Mavsuf Caddesi 28. Sokak'taki yazlıkları sıradan geçirdi. Camlarını kırarak 7 yazlığa giren iki hırsız evleri didik didik etti. Ancak evlerde çalacak hiçbir değerli eşya bulamayan hırsızlar, sonunda Çanakkale Devlet Hastanesi'nde görevli anestezi uzmanı Gülderen Öztürk'ün (43) 20 numaralı yazlığında alem yapmaya karar verdi. Hırsızlar, kuyumcu Sedat Algönül'ün yazlığından bir teyple makarna, tuz ve şeker alarak Öztürk'ün yazlığına taşıdı. Burada önce makarna pişirip karınlarını doyuran iki arkadaş, daha sonra çay demleyip içti, ardından da müziği açarak içki alemine başladı. Hırsızlar, tekila başta olmak üzere değişik içkileri karıştırarak sabaha kadar içince kendilerinden geçti.

YAZLIK SAHİBİ KONTROLE GELİNCE

Çanakkale Devlet Hastanesi'nde görevli anestezi uzmanı Gülderen Öztürk ve eşi Levent Öztürk, hafta sonu yazlıklarını kontrol etmeye geldi. Evin kapısını açtıklarında salonda kanepelerin üzerinde uyuyan iki kişi ve sehpa üzerinde duran içki şişeleri ve tabaktaki makarnalarla karşılaştı. Şoka giren Öztürk çifti hemen jandarmayı arayıp durumu bildirdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, kanepe üzerinde uyuyan iki hırsızı uyandırmak istedi. Ancak aldıkları alkol nedeniyle sızan hırsızların uyandırılması çok güç oldu. Jandarma uzun uğraşlarla uyandırdığı iki hırsızı gözaltına aldı. Zanlılar, yarı ayık şekilde verdikleri ifadelerinde başka evlere de girdiklerini söyleyince, 28. Sokak'ta yapılan araştırmada toplam 7 evin camının kırılarak içeriye girildiği tespit edildi.

DOKTORA BİR ŞOK DAHA

Evlerinde uyurken yakaladıkları iki hırsız jandarma tarafından dışarı çıkarıldığında yazlık sahibi anestezi uzmanı Gülderen Öztürk ikinci bir şok yaşadı. Zanlılardan Cihan Karakaş'ın bir süre önce Çanakkale Devlet Hastanesi'nde ameliyatına girdiğini hatırlayan Dr. Öztürk, ?İçeri girdiğimde üzerlerinde yorgan olduğu için ilk başta kendisini tanımadım. Sonra dışarı çıkınca birbirimizi tanıdık. Cihan Karakaş geçirdiği kazada yaralanmış ve Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı. Ben de ameliyatına girmiştim. Beni görünce, ?Senin evin olduğunu bilmiyordum. Cezaevinden çıkınca gelip evini temizleyeceğim abla' diye söz verdi? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber