Ulaştırma Bakanı Yıldırım: Kara kutular Cuma günü açıklanacak

Haber Giriş : 11 Aralık 2007 14:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Isparta'da düşen Atlas Havayollarına ait uçağın kara kutusunun arızalı çıktığı iddiaları konusunda, ?Çalışmalar tamamlanınca, Cuma günü muhtemelen yetiştirilirse, incelemenin bu kısmı ile açıklama yapılır. Ben araştırmanın aralarında devreye girip bilgi almam, öyle bir adetim yok? dedi.

- Yıldırım, kazanın pilotaj hatasından kaynaklandığı iddiasıyla ilgili olarak, Kaza Tetkik Heyeti'nin çalışmalarını tamamlamadığı için bilgisi olmadığını söyledi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Isparta'da düşen Atlas Havayollarına ait uçağın kara kutusunun arızalı çıktığı iddiaları konusunda, ?Çalışmalar tamamlanınca, Cuma günü muhtemelen yetiştirilirse, incelemenin bu kısmı ile açıklama yapılır. Ben araştırmanın aralarında devreye girip bilgi almam, öyle bir adetim yok? dedi.

Yıldırım, kazanın pilotaj hatasından kaynaklandığı iddialarını doğrulamaktan da kaçındı. Yıldırım, Kaza Tetkik Heyeti'nin çalışmalarını tamamlamasıyla bütün bunların ortaya çıkacağın ifade etti.

- KARA KUTU ARIZALI MI?-

Bakan Yıldırım, Meclis'te gazetecilerin uçak kazasıyla ilgili ortaya atılan iddialarla ilgili sorularını yanıtladı. Yıldırım, ?Kara kutunun arızalı olduğu iddiaları var. Sizin bilginiz var mı?? sorusuna karşılık, kazadan hemen sonra oluşturulan Kaza Tetkik Heyeti'nin çalışmalarının hala devam ettiğini ve Heyet'in ilk bulguları kamuoyuyla paylaştığını söyledi.

Yıldırım, ?Ondan sonra çözümü için laboratuara gitti. O çalışma da tamamlandı ve şimdi ilave bir çalışma daha yapmaları gerekiyor? dedi.

Yıldırım, kara kutunun arızalı olup olmadığı sorularına karşılık, ?Arkadaşlar, ben bilemem onları, bunların çalışmaları tamamlanınca, Kaza Tetkik Heyeti, Cuma günü muhtemelen yetiştirilirse, ağırlıklı olarak kara kutularla ilgili olmak üzere bu kaza incelemesinde geldikleri noktayı ihtiva edecek bir açıklama yapıp, kamuoyu ile paylaşacak.Ben araştırmanın aralarında devreye girip bilgi almam, öyle bir adetim yok. Çalışmalar yapılır, ondan sonra olgunlaşır, kamuoyuyla paylaşılır? dedi.

Yıldırım, kara kutunun arızalı çıkması durumunda ne yapılabileceği sorusuna karşılık, ?Onu görelim, ondan sonra? dedi.

Bir gazetecinin, ? Bu haberleri nasıl değerlendiriyorsunuz?? sorusu üzerine Yıldırım, ?Ben de sizin gibi okuyorum haberleri. Benim için haber, raporu hazırlayan teknik elemanların vereceği bilgilerdir? dedi.

Yıldırım, ilave bir inceleme başlatıp başlatmadığı sorusuna karşılık, ?Hayır, ilave incelemeye gerek yok. Kaza tahkik heyeti kazadan hemen sonra oluşturuldu. Buna ilave yapma ihtiyacı şu anda mevzubahis değil. Bu arkadaşlar çalışmalarını tamamlayın raporlarına son şeklini verecekler? diye konuştu.

- PİLOTAJ HATASI MI? -

Yıldırım, ?Pilotaj hatasının kesinlik kazandığı bilgisi size geldi mi?? sorusu üzerine şunları söyledi:

?Kesin bildiğimiz bilgi, radar kayıtlarında ve kaza mahallinde yapılan incelemelerden, pilotla kulenin konuşmalarından, kazanın olması gereken dışında bir yaklaşma güzergahında gerçekleşmiş olduğu ve bu esnada kazanın meydana geldiği yönündedir. Bunun nedenleri nedir, tamamen insan hatası mıdır, başka teknik cihazlarla ilgili bir sorun mu vardır, başka yan etkiler nelerdir? Zaten kaza tetkik heyetinin de görevi budur. Bunları ortaya çıkarmaktır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber