12 Aralık 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 12 Aralık 2007 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-ERDOĞAN VE BÜYÜKANIT KÖŞK'TE

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı, haftalık olağan görüşme için Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. (Saat:13.00/14.30)

-MALİYE BAKANLIĞI BÜTÇESİ GENEL KURUL'DA

-TBMM Genel Kurulu'nda, Maliye Bakanlığı bütçesi ile 2008 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu tasarısının 18. Maddesi'ne kadar oylanması yapılacak. (Saat:11.00)

-ANAYASA PLATFORMU İLKELERİNİ AÇIKLIYOR

-TOBB, TİSK, Türk-İş, Hak-İş, Kamu-Sen, TESK ve TZOB gibi sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde geçen hafta sonu düzenlene Anayasa Çalıştayı'nın sonuç bildirgesi açıklanıyor. Bildirgede, katılımcıların yeni anayasa çalışmaları için belirlediği temel ilkeler yer alıyor.

-?ANAYASA UZLAŞMA PLATFORMU? TOPLANTISI

-Hukuk fakülteleri öğretim üyeleri, meslek örgüt temsilcileri, işçi ve işveren temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının birlik ve platform başkanları ile siyasi parti temsilcileri tarafından oluşturulan ?Anayasa Uzlaşma Platformu?nda yeni Anayasa hazırlıkları değerlendirilecek. (Saat:10.00)

-TÜSİAD YÜKSEK İSTİŞARE KONSEYİ TOPLANTISI ANKARA'DA YAPILIYOR

-TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısı yapılıyor. Konsey Başkanı Mustafa V. Koç ile TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın açılış konuşmalarıyla başlayacak toplantıya Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren de katılıyor. (Saat:09.30)

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TÜSİAD heyetini, Başbakanlık Resmi Konut'ta kabul edecek. (Saat:17.15)

-TÜSİAD üyeleri, Başbakan Erdoğan'ı ziyaretlerinin ardından resepsiyon verecek. Resepsiyona, Başbakan Erdoğan da katılacak. (Saat:18.30)

-YÖK BAŞKANI'NDAN GÜL VE ERDOĞAN'A ZİYARET

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından YÖK Başkanlığı'na atanan Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Çankaya Köşkü'nde Abdullah Gül'ü ziyaret edecek. (Saat:11.30)

-Prof. Dr. Özcan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından da Resmi Konut'ta kabul edilecek. (Saat:15.00)

-ULUSAL TÜTÜN KONTROL PROGRAMI 5 YILLIK PLANI TANITILIYOR

-Başbakan Erdoğan, Ulusal Tütün Kontrol Programı 2008-2012 Eylem Planı Tanıtım toplantısında konuşma yapacak. (Saat:11.00)

-GÜL ASTANA'YA GİDİYOR

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in davetlisi olarak bu ülkeye gidiyor. Gül, hareketinden önce Esenboğa Havaalanı'nda basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:16.15)

-Cumhurbaşkanı Gül, 15 aralık Cumartesi günü yurda dönecek.

-ALEVİ ÖĞRENCİYE DAYAK KOMİSYON'DA

-TBMM İnsan Hakları Komisyonu'nda, Ceza Evleri ve Almanya'da Göç yasası için oluşturulacak alt komisyon üyelerinin belirlenmesi ile İstanbul'da bir lisede bir öğrencinin mezhebinden dolayı ayrımcılık yapıldığı iddiaları hakkında oluşan alt komisyon hazırlığı ele alınacak. (Saat:09.30)

-İÇİŞLERİ KOMİSYONU

-Meclis İçişleri Komisyonu'nda, Uzman Jandarma Kanunda Değişiklik öngören tasarı ele alınacak. (Saat:10.00)

-TÜRK-İŞ'TE KUMLU DÖNEMİ

-Türk-İş'in 20. Olağan Genel Kurulu'nda başkanlığa seçilen Mustafa Kumlu, görevi Salih Kılıç'tan devralıyor.

-15. YOKSULLARLA DAYANIŞMA HAFTASI

-Yoksullara Yardım ve Eğitim Vakfı'nın düzenlediği 15. Yoksullarla Dayanışma Haftası, düzenlenen törenle başlıyor. Törene, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de katılıyor. (Saat:13.00)

-ASO BAŞKANI ÖZDEBİR, ADALET BAKANI ŞAHİN'İ ZİYARET EDECEK

-Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'i ziyaret edecek. (Saat:09.15)

-DTP'YE 41 KLASÖRLÜK İDDİANAME

-Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, DTP hakkında açılan kapatma davasının iddianamesini partiye gönderdi. Anayasa Mahkemesi tarafından da kabul edilen ve 41 klasörden oluşan iddianamede, partinin kapatılması için 141 eylem sıralandı. Eylemlerin büyük çoğunluğunun henüz soruşturma aşamasında olması dikkat çekerken parti kurulmadan önce yapılan gerçekleşen bazı eylemler de iddianamede yer aldı.

-İddianamenin 10 Aralık tarihinde partiye ulaşmasının ardından partinin hukukçuları da savunma yazma hazırlığı içine girdi. Oluşturulan komisyon çalışmalarına başlarken savunmanın 30 gün içinde Anayasa Mahkemesi'ne sunulması gerekiyor. Bu sürenin dışında ek süre isteme hakkı bulunan DTP'nin bu hakkını kullanacağı öğrenildi.

-CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞINDAN ?CHE? PROJESİ

-CHP İstanbul İl Başkanlığı ?Cumhuriyet Halk Evleri? (CHE) Projesi başlattı. Proje kapsamında kurulacak evlerde, meslek kurslarının yan ısıra, sağlık, hukuk ve sosyal konularda vatandaşlara ücretsiz hizmet verilecek. Gönüllülük esasına göre kurulacak olan evlerin İstanbul'un tamamında kurulması hedefleniyor.

-CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, 1980 öncesindeki örgütlü yapıya dikkat çekerken, Cumhuriyet Halk Evleri'nin, CHP'nin bir sivil kuruluşu gibi çalışacağını söyledi. Proje kapsamında kurulan 5 evin İl Başkanlığı olanaklarıyla oluşturulduğunu belirten Tekin, daha sonra CHP'ye yakın meslek kuruluşlarından proje için destek isteyeceklerini söyledi.

-ON AYLIK DÖVİZ GELİRİ 123, GİDERİ 152 MİLYAR DOLAR

-Türkiye, Ocak-Ekim döneminde ihracat, turizm, uluslar arası taşımacılık, yurt dışı müteahhitlik hizmetleri ve işçi dövizi girişi gibi alanlardan toplam 123 milyar 65 milyon dolar döviz geliri elde etti. Gelirler geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23.1 arttı. Aynı dönemde döviz giderleri ise yüzde 20 artışla 152 milyar 98 milyon dolar oldu.

-TAŞITLARDA OTOMATİK OKUNAN KİMLİK UYGULAMASI BAŞLIYOR

-Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, akaryakıt satışında vergi kaybının önlenmesi için başlattığı Taşıt Kimlik Birimi Sistemi çalışmasını son aşamaya getirdi. Yakında uygulamaya geçecek sistem ile tüm taşıtlara, ödeme kaydedici cihazlar (yazarkasa) tarafından otomatik olarak okunacak birimler yapıştırılacak. Böylece yazarkasadaki birimin, araçta bulunan birimdeki bilgileri uzaktan okuması ile ülke genelinde alınan her akaryakıt, plaka bilgisiyle birlikte anında sisteme kaydedilecek.

-ULUSLARARASI SAYDAMLIK RAPORU: TÜRKİYE'DE ADALETTE TEMİZLİĞE SİYASAL DESTEK AZ

-Uluslar arası Saydamlık Örgütü'nün yeni yayınlanan 2007 raporunda, ?Yargıda acil değişikliklere ihtiyaç var. Yargının siyasallaşması azaltılmalı? denildi.

-Raporda, birçok ülke arasında Türkiye'yle ilgili saptamalara yer verildi, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na avukat üye alınması istendi.

-Raporda, Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in bilirkişi reformuna ilişkin sözlerine de yer verilirken, ?Adalet sektörünü temizlemeye yönelik çabalara siyasi ve kurumsal destek az? Adalet Bakanlığı'nın Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'ndan çekilmeye ikna edilmesi gerekir? HSYK Adalet Bakanlığı'ndan ayrı yerde çalışmalı, büroları, bütçesi olmalı?? gibi öneriler dile getirildi.

-DİYANET: BAYRAMI EĞLENCE MERKEZLERİNDE DEĞİL AKRABALARINIZLA GEÇİRİN

-Diyanet İşleri Başkanlığı, günümüzde bayramların kimilerince bir tatil havasına sokulduğunu belirterek, insanların ziyaretleşme yerine, özellikle bu günlerde tatil yerlerini ve eğlence merkezlerini tercih etmeye başladıklarına işaret etti. Başkanlık vatandaşlara, ?Bayramlar tatil zamanı değildir. Bu günlerde akraba, komşu ve büyüklerimizi ziyaret edelim? önerisinde bulundu.

ANKA

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ı Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

- Cumhurbaşkanı Gül, resmi bir ziyaret için gideceği Kazakistan'a hareketinden önce Ankara Esenboğa Havalimanı'nda açıklama yapacak.

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile birlikte Ulusal Tütün Kontrol Programı 2008-2012 Eylem Planı'nın tanıtımı dolayısıyla Ankara'da düzenlenen toplantıya katılacak.

- Erdoğan, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ve TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ile yönetim kurulu üyelerini Başbakanlık Resmi Konutu'nda ayrı ayrı kabul edecek.

- Başbakan Erdoğan, TÜSİAD'ın Ankara'daki resepsiyonuna da iştirak edecek.

3- TBMM Başkanı Köksal Toptan, TSK Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi gören askerlerle birlikte Meclis'te yemek yiyecek.

- Toptan ayrıca, 15. Yoksullarla Dayanışma Haftası'nın başlaması dolayısıyla Ankara'da düzenlenen programa, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile birlikte katılacak.

4- KKTC'de bulunan Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Lefkoşa Trafo Merkezi'nin açılış ve yeni trafo merkezinin temel atma törenlerine katılacak.

5- Polonya Savunma Bakanı Bogdan Klich'in Ankara temasları...

- Klich, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ü ayrı ayrı ziyaret edecek.

6- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara'da, "Milli Ağaçlandırma Seferberliği" projesine ilişkin protokolü imalayacaklar.

7- TBMM'den...

- Genel Kurulda, Maliye Bakanlığı, Kamu İhale Kurumu, Gelir İdaresi Başkanlığı ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığının bütçeleri ile 2008 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Yasası Tasarısı'nın maddeleri görüşülecek.

- İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, İstanbul'da bir lisede mezhebinden dolayı bir öğrenciye ayrımcılık yapıldığına ilişkin iddialar konusunda incelemelerde bulunan alt komisyonun raporunu ele alacak.

8- İsrail ve Filistin müzakere heyetleri, Annapolis zirvesinden sonra ilk kez bugün Kudüs'te bir araya geliyor.

9- Afganistan'da Kabil Bölge Komutanlığı görevini yaklaşık 6 ay süreyle üstlenen Türk birliğinin yurda dönüşü dolayısıyla Ankara'da 4. Kolordu Komutanlığında karşılama töreni yapılacak.

10- Isparta Davraz'daki tatbikatta şehit olan Piyade Üsteğmen Emre Ercan'ın cenazesi, öğle vakti Ataköy 5. Kısım Camii'ndeki törenin ardından Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verilecek.

11- İstanbul'da vefat eden işadamı Vitali Hakko'nun cenazesi, Vakko firması ve Neve Şalom Sinagogu'ndaki törenlerin ardından toprağa verilecek.

12- Türkiye Gazeteciler Cemiyeti 2007 Sedat Simavi Ödülleri'ne değer görülen sanatçı, gazeteci ve bilim adamları, İstanbul'da törenle ödüllerini alacak.

13- Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen, İstanbul'daki basın toplantısında, yeni sanat sezonu ile geleceğe yönelik projeleri anlatacak.

14- Atatürk Kültür Merkezi Başkanı Prof. Dr. Osman Horata, Diyarbakır'da, şair-yazar Süleyman Nafiz'in ölümünün 80. yılı nedeniyle düzenlenen panelde konuşacak.

15- Tören... Sempozyum... Panel...Ziyaret...

- Türkiye Ekonomi Kurumu tarafından düzenlenen "Tasarruf Çalıştayı, Tez Ödülleri ve Akademik Hizmet Plaketleri" ödül töreni, Ankara'da yapılacak.

- Ziraat Mühendisleri Odası ve Kimya Mühendisleri Odası tarafından ortaklaşa düzenlenen "Biyoyakıtlar ve Biyoyakıt Teknolojileri Sempozyumu", Gazi Üniversitesi'nde yapılacak.

16- Memura enflasyon zammı...

- Türkiye İstatistik Kurumu, son 5 aydaki tüketici fiyat

artışını yüzde 4,12 olarak hesaplandı.

- "Yılın ikinci yarısında enflasyonun yüzde 4'ü aşması halinde aradaki farkın memura yansıtılacağı" taahhüdü uyarınca bu ay enflasyon (0) olsa bile devlet memurlarına ek zam gelecek.

17- Balda ithalat tartışması...

- Geçen yıl tenekesi 90 YTL'den işlem gören balın toptan fiyatı 150 YTL'ye çıkınca, bal paketleyicisi firmaların örgütleri, yeterli bal bulamadıkları gerekçesiyle, ithalat izni için Tarım ve Köyişleri Bakanlığına başvurdu.

19- PETKİM'e yatırım kararı, İzmir'i hareketlendirdi.

- Socar&Turcas-Injaz Ortak Girişim Grubu'nun 10 milyar dolarlık yatırım açıklamasının, bir süredir ertelenen yatırımları harekete geçireceği bildirildi.

20- Gaziantep'e Türkiye'nin en büyük müze kompleksi...

- 40 bin metrekare alan üzerine yapılacak müze kompleksinde, arkeoloji, mozaik ve kültür merkezi kompleksi yer alacak.

21- Futbolda Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe, (G) Grubu'ndaki 6. ve son maçında Rusya'nın CSKA Moskova takımıyla İstanbul'da karşı karşıya gelecek.

22- Basketbolda Avrupa kupaları heyecanı...

- ULEB Avrupa Ligi (B) Grubu'nda Efes Pilsen, gruptaki 8. maçında İstanbul'da Hırvatistan'ın KK Cibona Zagreb takımıyla karşılaşacak.

- FIBA Bayanlar Avrupa Kupası'nda gruplarda 6. ve son hafta maçları yapılıyor.

- (A) Grubu'nda Beşiktaş Cola Turka, Yunanistan'da BC Panionios Atina, (B) Grubu'nda Panküp TED Kayseri Koleji, Yunanistan'da Apollon Ptolemaida, (D) Grubu'nda da Galatasaray, Ukrayna'da Dnipro Dnipropetrovsk takımıyla karşılaşacak.

23- Voleybolda Indesit Erkekler ve Bayanlar Avrupa Şampiyonlar Ligi gruplarında 3. hafta mücadeleleri yapılıyor.

- Erkeklerde (D) Grubu'nda Arkasspor, İzmir'de İtalya'nın Copra Piacenza takımıyla karşılaşırken, bayanlarda (B) Grubu'nda Fenerbahçe Acıbadem, Rusya'da Zarechie Odintsovo, (C) Grubu'nda Türk Telekomspor, İsviçre'de Volero Zürih, (D) Grubu'nda da Eczacıbaşı Zentiva, İstanbul'da Sırbistan'ın Postar 064 Belgrad takımıyla mücadele edecek.

24- Japonya'da süren 4. Dünya Kulüplerarası Futbol Şampiyonası'nın ilk yarı final maçında, başkent Tokyo'da Arjantin'in Boca Juniors takımıyla Tunus'un Etoile Sportive du Sahel takımı karşılaşacak.

AA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber