2007 Yılının Son KPSS Yerleştirmesi

Kamu kurum ve kuruluşlarının ne zaman personel alacağına ilişkin bir takvim hala bulunmamaktadır. Bakan Mehmet Ali Şahin döneminde devam eden plansızlığın, Sayın Murat Başesgioğlu döneminde de devam etmemesini umut ediyoruz. Bunun için 2008 yılında hangi dönemlerde yerleştirme yapılacağının şeffaf bir şekilde açıklanması gerekmektedir. Diğer taraftan, Sayın Başesgioğlu mecliste yaptığı açıklamada, 2007 yılı içerisinde 4.300 kişilik bir yerleştirme yapılacağını belirtmiştir. Detaylar için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Aralık 2007 13:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Personel Daşkanlığından sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'nun bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı açıklama....

Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; sözlerimin başında hepinizi şahsım ve ilgili kuruluşlarımız adına saygıyla selamlıyor, bütçelerimizin hayırlı olmasını diliyorum.

Değerli arkadaşlarım, huzurunuza, Bakanlığıma bağlı, sorumluluk alanımda bulunan Devlet Personel Başkanlığı, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ve Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kuruluna ilişkin görüşlerimi sizlerle paylaşmak ve daha önce bu kürsüde değerli görüşlerini aktaran, soru soran değerli arkadaşlarımın da, zamanın elverdiği ölçüde, sorularını cevaplamak istiyorum.

İzninizle, Tütün Üst Kuruluyla başlamak istiyorum değerli arkadaşlarım:.......

Sorumluluk alanımdaki ikinci saygın kuruluşumuz Devlet Personel Başkanlığıdır. Yaklaşık kırk yedi yıllık bir geçmişi olan, bugüne kadar önemli görevler yapmış bir teşkilatımızdır. Ama, bugün itibarıyla, değerli arkadaşlarımın da ifade ettiği gibi, Devlet Personel Başkanlığını yeni bir vizyonla geleceğe hazırlamak durumundayız. Bugün ister kamunun isterse özel sektörün olsun en büyük sorunu nitelikli eleman sorunudur, insan kaynakları sorunudur. Özel sektör bu konudaki eksiğini zaman içerisinde gidermiştir. Ama, maalesef, kamu yönetimi bu konudaki eksiğini giderememiştir. İnsan kaynaklarını yönetme, etkin, verimli, kaliteli personel istihdamı konusunda özel sektöre oranla devlet bu konuda biraz daha geri kalmıştır. Onun için, önümüzdeki dönemde Devlet Personel Başkanlığımızı bu söylediğim çerçeve içerisinde yeniden teşkilatlandırmak ve yeni görevlerle donatmak istiyoruz.

Kamu personel rejimi çok konuşuldu. Doğrudur, gecikmiş bir reformdur. Belki de birçok reformun üzerine inşa edilmesi gereken bir reformdur. Örneğin, soysal güvenlik reformunu kamu personel reformundan sonra çıkarmak daha doğru olabilirdi. Bu gecikmiş reformu da yine sizlerle, sendikalarla, sivil toplum örgütleriyle tartışarak, ülkemizin şartlarına en uygun, kazanılmış hakları da koruyarak, yeni bir personel rejimi çıkarmak amacındayız, iddiasındayız. Bunu ülkemizin geleceği açısından çok elzem görüyoruz.

Çalışanlarımız açısından, sizin de bildiğiniz gibi, kurumlar arasında ücret farklılıkları var. Hepimiz bundan şikâyetçiyiz. Personelimizin bir kurumda aldığı ücret diğer kurumda aynı ücrete eşit değil. Dolayısıyla, çalışanlarımızın da bu konudaki haksızlıklarını gidermek reformun bir parçası. Onun dışında, kamudaki etkinliği, verimliliği artırmak yine reformun önemli amaçlarından biri. İnşallah, geçmiş dönemde önemli ölçüde hazırlanmış, yoğrulmuş bu tasarıyı tekrar güncelleştirerek yüce Meclisin huzuruna getirmek istiyoruz.

Devlet Personel Başkanlığımız, özelleştirme uygulamaları nedeniyle işsiz kalan vatandaşlarımızın diğer kamu kurumlarına yerleştirilmesi konusunda çok önemli bir görev ifa etmiştir.

Yine, kamu kurumlarına merkezî sistemle yerleştirilen memurlarımızın yerleştirilmesi konusunda da Devlet Personel Başkanlığımız aracılık yapmaktadır. Bu yıl, 2007 yılı itibarıyla yaklaşık 19 bin kişi bu merkezî sistem vasıtasıyla yerleştirilmiştir. Yakında 4.300 civarında yeni (b) statüsündeki personel, kadrolu ve sözleşmeli kadrolara yerleştirilecektir. Yani, 2007 yılı içerisinde 4 bin küsur vatandaşımız daha, sınavlara girmiş vatandaşımız iş imkânına, kadro imkânına kavuşmuş olacaktır.

Bunun dışında, Devlet Personel Başkanlığımız yaklaşık 220 bin geçici işçi kardeşimizin daimî kadroya geçmesi konusunda çok önemli bir görev ifa etmiş ve Hükûmetimizin çalışmasıyla kamuda çeşitli kurumlarda çalışan yaklaşık 220 bin vatandaşımız daimî kadroya geçmiş bulunmaktadır. Ama, bütün bunların ötesinde değerli arkadaşlarım, Devlet Personel Başkanlığının devletimizin insan kaynakları yönetimini çok iyi idare eden bir departman olmasını, bir birim olmasını yürekten arzuluyoruz ve bugüne kadarki birikimlerinin üzerine, yeni bir misyonla, kendilerini, devletimizin bu ihtiyacını giderme konusunda çok saygın bir kuruluş konumunu, daha da açılım yaparak devam ettirmek en büyük arzumuzdur.

Üçüncü kuruluşumuz, taşra teşkilatı da bulunan, Büyük Atatürk tarafından onun talimatıyla kurulan, Gençlik Spor Genel Müdürlüğü teşkilatımızdır ...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber