Basamak satın alan Bağ-Kur emeklisinin farkı ödenecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2007 09:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, basamak satın alan Bağ-Kur'lulara müjdeli haber verdi. Bu durumdaki emeklilerin maaşlarına basamak artışları yansıtılacak ve meydana gelen farklar da defaten ödenecek.

2 Ağustos 2003 tarihinde yürürlüğe giren 4956 sayılı yasa ile 1479 sayılı kanuna tabi sigortalılara, fark primi ödeyerek bulundukları basamakları on iki basamağa kadar yükseltme hakkı tanınmıştı.

Bakanlıktan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, söz konusu şekilde basamak yükseltmesi yapan sigortalılara yeni basamağa göre düzenlenen intibak tarihinden itibaren üç yıl sonra aylık bağlanmasının öngörüldüğü kaydedildi. Bugüne kadar basamak yükseltme hakkından 9 bin 451 Bağ-Kur sigortalısının yararlandığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Bu sigortalılardan aylık bağlama hakkını yerine getirenlere sağlık yardımlarından yararlanabilmeleri amacıyla 2007 yılı Ocak ayında basamak yükseltme öncesindeki durumlarına göre geçici aylıkları bağlanmış, 2007 Haziran ayından itibaren de belirlenen esaslar dahilinde yeni aylıkları bağlanmıştır. Ancak söz konusu sigortalıların basamak yükseltme nedeniyle ödedikleri fark prim tutarlarına göre bağlanan aylıklarının düşük olduğu yönünde başvuru ve itirazlar gelmiştir. Bunun üzerine sigortalılarımıza bağlanacak aylıkların esasları yeniden belirlenmiş ve sigortalılarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi için genelge çıkarılmıştır. Bu duruma göre, söz konusu sigortalılarımızın yükselttikleri basamaklara göre yaklaşık 150-200 yeni lira arasında aylıklarında artış meydana gelecek olup, aylık başlangıç tarihinden bugüne kadar oluşan fark tutarları defaten ödenecektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber