Sağlık Bakanlığı: Olayda ambulans şoförü ve sağlık memuru hatalı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2007 16:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- Sağlık Bakanlığı, 112 ambulansındaki yaralının sedyeyle düşmesi ile ilgili yapılan ön soruşturma sonucunda, ambulans şoförü ve sağlık memurunun hatalı olduğu sonucuna varıldığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 12 Aralıkta Yenimahalle Hal önünde 112 ambulansındaki yaralının sedyeyle ambulanstan düşmesiyle ilgili haberler üzerine Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın talimatıyla Teftiş Kurulu tarafından soruşturma başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Yapılan ön soruşturmada, yaralı ambulansa alınarak, kapılar kilitlenmiştir. Görevli sağlık memuru ikinci yaralı için gerekli olan serumu almak üzere ambulansın arka kapılarını yeniden açmıştır. Serumu alıp araçtan çıkarken (ambulansın kapıları henüz kilitlenmemişken) ambulans şoförü aracı yolun sağına almak için hareket etmiştir. Bu esnada yaralının sedyesi kaymış ve ambulans dışına düşmüştür. Olayda ambulans şoförü ve sağlık memurunun hatalı olduğu sonucuna varılmıştır."

Konuyla ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtilen açıklamada, soruşturma sonucunda hatası tespit edilen görevliler hakkında gerekli işlemlerin yapılacağı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber