Polis cinayeti ?photoshop' programı sayesinde çözdü

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 15 Aralık 2007 22:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KONYA'da kalbinden bıçaklanan, cesedi çöplüğe atılan 38 yaşındaki Nazlı Karakuş'u çıkan tartışmada öldüren 32 yaşındaki Yüksel Yalvaç ve arkadaşı 25 yaşındaki Nuri Yaşar Mutlu, polislerin morgta çektikleri, üzerinde değişiklikler yaparak vesikalık fotoğraf haline getirmesi sayesinde yakalandı.

Karatay İlçesi Aslım Çöplüğü'ne, dün sabah çöp taşıyan bir kamyondaki işçi yol kenarında hareketsiz bir kadın görünce polisi aradı. Gelen polis ekipleri, kalbine saplanan tek bıçak darbesiyle öldürülen kadının üzerinde kimlik bulamadı. Ekipler çevrede araştırma yaparken, ceset otopsi yapılmak üzere Konya Numune Hastanesi morguna kaldırıldı. Polisler cesedin bulunmasının 1 gün geçmesine rağmen kayıp kadın olduğuna dair başvuru olmaması üzerine kimliğini saptamak için değişik bir yol denedi. Morgtaki cesedin yüzünün yıkanması saçlarının taranmasından sonra yüzünün fotoğrafını çekti. Görevliler bu fotoğrafı bilgisayara aktararak fotoğraf düzenlemede kullanılan ?photoshop' programının yardımıyla yüzüne renk tonu vererek gözlerini açtı ve ?vesikalık fotoğraf' elde etti. Bu fotoğraf çoğaltarak 24 ekibe dağıtıldı. Özellikle eğlence merkezlerinde fotoğrafları göstererek cesedin kimlik tespiti için çalışma yapan ekipler, Selçuklu ilçesi Otogar yakınlarındaki birahanelerde fotoğrafı tanıyan bir kişiye ulaştı.

Çöplükte öldürülen kadının kimliğinin ?Seda' takma ismiyle ?Maydonoz Birahanesi'nde çalışan 38 yaşındaki Nazlı Karakuş olduğunu belirleyen polis ekipleri, bu kadının 2 günden bu yana işe gelmediğini belirledi. Karakuş'un kalabileceği yerleri araştıran polis ekipleri, kaldığı evi de tespit ederek çalışmalarını derinleştirdi. Öldürülen Nazlı Karakuş'un üzerinden çıkan anahtarlar ile eve giren polis ekipleri yaptıkları çalışmalar sonunda eve sık sık mavi bir otomobil ile 25 yaşındaki Nuri Yaşar Mutlu'nun uğradığını belirledi. Polis, Mutlu'yu Şeyh Ulema Recepağa Caddesi'ndeki evine baskın yaparak gözaltına aldı.

Sorguya alınan Nuri Yaşar Mutlu, cinayeti Yüksel Yalvaç ile bereber işlediklerini itiraf ederken yanlarında Çiğdem Ortak'ın da bulunduğunu anlattı. Bunun üzerine Yüksel Yalvaç, Aksaray'a bağlı Eskil İlçesi'nde Çiğdem Ortak ise Konya'daki evinde gözaltına alındı. Otogar çevresindeki birahanelerde çalışan ve öldürülen arkadaşı ile birlikte aleme giden Çiğdem Ortak'ın evli 2 çocuk annesi ve 8 aylık hamile olduğu ortaya çıktı.

PARA İSTEYİNCE ÖLDÜRMÜŞLER

Zanlıların poliste verdiği ifadede Nazlı Karakuş'un alem yapmak için gittikleri Aksaray'dan dönerken anlaştıkları 500 YTL'yi istediği için çıkan tartışma sonucunda Aslım Çöplüğü'nde öldürüldüğü öne sürüldü. Çiğdem Ortak, ifadesinde, şunları anlattı:

?Birahanelerde çalışırken tanıştığımız Nuri Yaşar Mutlu ve Yüksel Yalvaç ile birlikte eğlenmek için Aksaray'ın Eskil İlçesi Eşmekaya Beldesi'ndeki bir yayla evine gittik. Burada birçok kişiyle birlikte eğlendikten sonra Konya'ya dönmek için yola çıktık. İl merkezine gireceğimiz zaman Nazlı alem yapmak için anlaştığımız 500 YTL'yi istedi. Eğlence ardından parayı alan Yüksel Yalvaç vermek istemedi. Aralarında tartışma çıktı ve konuşmak için Aslım Çöplüğü'nün bulunduğu ıssız bölgeye gittik. Burada tartışma devam etti. Daha sonra Yalvaç ve Mutlu, Nazlı'yı otomobilden indirdi. Ben de çok korktuğum için inmedim. Otomobilden gördüğüm kadarıyla onu bıçakladıktan sonra otomobile bindiler. Olay yerinden ayrıldık. Bana da kimseye söylemem konusunda uyararak evime bıraktılar.''

24 SAATTE ÇÖZDÜK

Konya Emniyet Müdürü Salih Tuzcu, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği Ekiplerinin kısa süre içerisinde cinayeti aydınlatarak failleri yakalndığını söyledi. Tuzcu, ?Konya'da cinayet islenmesini istemiyoruz ama oluyor. Ekiplerimiz 24 saatte yapılan çalışma sonunda failler tespit etti. Maktul yine birahanelerde çalışan ve fuhuşa iştigal eden bir kadın. Fuhuş ve para yüzünden bu kadının arkadaşları tarafından öldürülüyor. Cinayet büromuzda failleri tespit etti, yakaladı ve adalete teslim edecek. Ben bütün ekibi kutluyorum ve başarılarını devamını diliyorum. Konya polisi çalışmaya devam ediyor. Biz buradayız. Vatandaşımız huzurlu olsun. Asayişi sağlamaya devam edeceğiz'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber