16 Aralık 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 16 Aralık 2007 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAŞBAKAN ERDOĞAN İZMİR'DE

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'in Ödemiş ilçesinde düzenlenen toplu açılış törenine ve ?Nesille Buluşuyor 2. Programı?na katılacak. (Saat:11.30/14.30)

-BBP'DEN MİLLİ GÜVENLİK PANELİ

-BBP, ?Türkiye'nin Milli Güvenliği ve Asimetrik Savaş? konulu panel düzenliyor. Panele, BBP Genel Başkanı Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu ve eski İçişleri Bakanı Saadettin Tantan da katılıyor. (Saat:13.30)

-AKP'NİN ALEVİ İFTARINA CUMHURBAŞKANI GÜL DE KATILACAK

AKP İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu'nun bazı Alevi vakıf ve derneklerle birlikte organize ettiği Muharrem iftarına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katılacağı bildirildi. Bakanlar Kurulu üyelerinin tam kadro katılacağı iftara, Başbakan Erdoğan ise sadece Hz. Ali için kullanılan ?mihman? (misafir) sıfatıyla katılacak ve Kerbela şehitleri için dua okuyacak.

-Ankara Bilkent Otel'de 11 Ocak'ta yapılması planlanan iftar yemeğine ise Alevilerin tepkisi sürüyor. İftar yemeğinin otelde tören havasında gerçekleştirileceğine dikkat çeken Alevi temsilcileri, Muharrem orucunda gösterişli sofraların kurulmaması konusunda görüş birliğinde. Öte yandan söz konusu iftara katılıp katılmama konusundaki kafa karışıklığı ise sürüyor.

-SAHTE SİCİL DÜZENLEYEN BÜYÜKELÇİ MERKEZE ALINDI

-Yetkisi olmadığı halde Dışişleri Bürokratlarından Vahit Özdemir'e sahte sicil raporları verdiği mahkeme kararlarıyla kesinleşen Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Hasan Servet Öktem merkeze alındı. Öktem'in yerine, Büyükelçi Suha Umar atandı.

-HABLEMİTOĞLU, ÖLÜMÜNÜN 5. YILDÖNÜMÜNDE ANILACAK

-Evinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Dr. Necip Hablemitoğlu Salı günü mezarı başında anılacak.

-İÇ BORÇLANMA FAİZİ 2007'DE 5.3 PUAN DÜŞTÜ

-Aralık 2006'da yüzde 21.5 olan iç borçlanmada ortalama yıllık bileşik faiz, bu yıl Kasım'da yüzde 16.2'ye kadar indi. Buna göre bileşik faizi on bir aylık dönemde 5.3 puandan düşüş gösterdi. On bir ayda gerçekleştirilen toplam iç borçlanmanın ortalama bileşik faizi ise yüzde 18.6 düzeyinde oluştu.

-Hazine, on bir ayda 83.1 milyarı piyasaya 15.3 milyarı da kamuya satışlarla olmak üzere toplam 98.5 milyar YTL'lik iç borçlanma gerçekleştirdi.

-AVRUPA MERKEZ BANKASI: 2008'DE DIŞ BORCUNUZ AZALACAK

-Avrupa Merkez Bankası'nın yılda iki kez hazırladığı ?Mali İstikrar Gözden Geçirme Raporları?ndan Aralık ayına ait olanı yayınlandı. Türkiye'nin cari işlem açığının 2008'de GSYİH'sının yüzde 7.5'una yükseleceği tahmininde bulunuldu, artış bu yıla göre yüksek, ancak 2006'ya göre ise düşmüş olacak.

-Rapora göre, dış borcun GSYİH'ya oranı da bu yıl yüzde 52 iken, 2008'de yüzde 49'a gerileyecek.

-YARGITAY: "KULAK TIKACI TAKMAMAK İŞTEN ATMA NEDENİ"

-Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, işveren tarafından uyarıldığı halde 3 kez üst üste kulak tıkacını takmayan işçinin işten atılmasını "haklı fesih" nedeni saydı.

-TÜRKİYE'DE 350 BİN KANSERLİ HASTA VAR

-Sağlık Bakanlığı Kanser Savaş Dairesi Başkanı Murat Tuncer, Türkiye'de yaklaşık 350 bin kanserli hasta olduğunu, bunlara her yıl 150 bin hastanın daha eklendiğini belirterek, 350 bin kanserli hastanın 4'te birini, sigaraya bağlı kanser türlerine yakalanan hastaların oluşturduğunu söyledi.

-MEB, 10 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENİ 18 ARALIK'TA ATAYACAK

-Milli Eğitim Bakanlığı 10 bin 324 sözleşmeli öğretmen atamasını 18 Aralık Salı günü yapacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber