PKK'nın merkez karargahı vuruldu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Aralık 2007 10:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

24 savaş uçağının katıldığı geniş kapsamlı operasyondan sonra bölgeden ilk bilgiler de gelmeye başladı. Doğan Haber Ajansı, PKK'nın Merkez Komuta Karargahı'nın yerle bir olduğunu, örgütün üst düzey bir yetkilisinin de öldüğünü duyurdu.

Bölgede bulunan Milliyet Gazetesi Muhabiri Namık Durukan, bölgede bir hava operasyonunun beklendiğini belirtirken, örgütten alınan bilgilere göre Kandil Dağı'na çok büyük bir operasyon yapıldığını söyledi. PKK'lıların bölgenin çok yoğun şekilde bombalandığını doğruladığını söyleyen Durukan, PKK'nın üst düzey yöneticilerinin bulunduğu ana karargahının da yerle bir olduğunu söyledi. Durukan, PKK kaynaklarının 'bu karargahı kısa bir süre önce tedbir amaçlı olarak boşaltık' açıklaması yaptığını söyledi.

PKK'nın ikinci ana karargahının da yoğun şekilde bombalandığını söyleyen Namık Durukan, sadece sınır bölgesinin değil, K.Irak'ın iç kesimlerindeki PKK üslerinin de vurulduğunu ifade etti. Durukan, bölgede hava operasyonlarının devam etmesini beklediğini açıkladı.

Öte yandan Bölgesel Kürt yönetiminin yetkilileri şu sıralar toplantı halinde olduğu öğrenildi. Yönetimin, toplantı sonrası bir açıklama yapılması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber