PKK'nın komuta karargahı vuruldu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 16 Aralık 2007 23:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ferit DEMİR / TUNCELİ,(DHA)

F-16'lar anlık istihbarattan gelen Kandil Dağı'ndaki nokta hedefleri vurdu. Vurulun hedefler arasında PKK'nın merkez komuta karargahı da bulunuyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gece yarısı Diyarbakır'dan kalkan F-16 savaş uçaklarıyla düzenlediği sınır ötesi operasyonda terör örgütü PKK'nın elebaşlarının bulunduğu Kandil ve Zap'taki ana karargahları vuruldu. Operasyonda, Murat Karayılan'ın da bulunduğu PKK'nın merkez komuta karargahının yok edildiği kaydedildi. Ölü ve yaralı sayısı hakkında kesin bir bilgi henüz edinilemezken, terör örgütünün elebaşlarından birisinin operasyon sırasında öldüğü ileri sürüldü.

Türk Silahlu Kuvvetlerı'nin Kuzey Irak'ta PKK kamplarına yönelik düzenlediği operasyonda Kandil ve Zap'ta bulunan ana karargahlarının da hedef alındığı belirtildi. Terör örgütünün üst düzey yönetecilerinden Murat Karayılan ile sözde silahlı kanadınını sorumlusu Dr. Behoz Erdal Kod adlı Feyman Hüseyin'in Avrupa ve Kuzey Irak içinde teröristlerle uydu telefon ve telsizle yaptığı görüşmelerden bulunduğu yerler tespit edildi. Tespitin ardından Diyarbakır'dan kalkan F-16 savaş uçakları verilen koordinatlara bomba yağdırdı. Bombardımanda Kandil Dağı ve Zap Kampı'nda teröristlerin kullandığı ana karargahları yerle bir edildi.

Türk savaş uçaklarının bombandumanı sırasında Kandil ve Zap'tan uçaksavarlarla karşılık verildiği öğrenilirken, teröristlerin kullandığı 8 uçaksavar bataryası imha edildi.

Bombalamada teröristlerin dünya ile iletişim kurduğu ve internet yayınlarının yaptığı sığınaklarında hedef alındığı belirtildi. Hava operasyonunda terör örgütünün ağır kayıplar verdiği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber