Arkadaşlarından dayak yiyen öğrenci, öğretmenin dövdüğünü iddia etmiş

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2007 18:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ümraniye Şehit Öğretmen Ahmet Onay İlköğretim Okulu 7/A sınıfı öğrencisi T.Y.'nin bir öğretmen tarafından dövülerek hastanelik edildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi. T.Y.'nin aynı okulda okuyan arkadaşlarıyla kavga ederken yaralandığı, ancak gerçeği ailesinden sakladığı öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, Hakimbaşı Mahallesi Hanlı Caddesi üzerinde bulunan Şehit Ahmet Onay İlköğretim Okulu'ndaki olay, iddia göre şöyle gelişti; Daha önce de bir kaç defa disiplin cezası alan T. Y. isimli öğrenci, aynı okuldaki arkadaşları E.Ç., E. Y. ve M.Ü. ile bilinmeyen bir nedenle kavga etti. Kavga sırasında üstü başı yırtılan ve yaralanan öğrenciler öğretmenleri tarafından fark edilince okula götürüldü. Haklarında disiplin soruşturması başlatılan ve okuldan atılacakları belirtilen öğrenciler, daha sonra ailelerini okula çağırmak şartıyla eve gönderildi. Eve giden T.Y. isimli öğrenci , okuldan atılma korkusu yüzünden ailesine kendisini Müdür Yardımcısı Engin Akbal'ın dövdüğünü söyleyince baba Bahri Y., tarafından hastaneye götürülerek rapor alındı.

Okulda gazetecilere açıklama yapan Okul Müdürü Hakan Kıray, iddia edildiği gibi öğretmenin öğrenciyi dövmediğini, kendi aralarında kavga eden öğrencinin yaralandığını söyledi. Müdür Kıray, iddiaların doğru olması halinde gerekeni yapacaklarını ifade etti.

T.Y.'yi döverek hastanelik ettiği iddia edilen Müdür Yardımcısı Engin Akbal ise, kendisini savundu. Olay gönü iki öğrencinin kendi aralarında kavga ederken gördüğünü belirten Akbal, "Öğrenciler kavga ediyorlardı. Aynı gün içinde iki defa kavga etmişlerdi. Ben gördüğümde elbiseleri yırtılmış, çeşitli yerlerinde darp izleri vardı. Kendilerini okula getirdik. Disiplinsiz davranışları nedeniyle haklarında soruşturma başlatılacağını ve okuldan atılabileceklerini söyledikten sonra evlerine gönderdik. Ben hiç bir öğrencimi dövmedim. İddiaları kabul etmiyorum. Gerçeği ailelerine anlatamadıkları için böyle konuşmuş olabilirler" dedi.

Okula gelerek öğretmenlerle konuşan baba Bahri Y. ise oğlunun okulda dövüldüğünü, elinde oğlunun darp edildiğine yönelik rapor bulunduğunu iddia etti.

Öte yandan öğreci T.Y. ise, Müdür Yardımcısı Engin Akbal'ın kendisini dövdüğü ve ellerine cetvelle vurduğunu iddia etti. Okul bahçesinde oyun oynayan öğrenciler de olay günü T.Y.'nin arkadaşlarıyla kavga ettiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber