Elektrik özelleştirmesi zammı bekliyor

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 17 Aralık 2007 14:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

ÖİB Başkanı Kilci, yılbaşında yapılması planlanan tarife değişikliğinden sonra elektrik dağıtım ihalelerinin yapılacağını söyledi. Kilci, ?Bütün firmaların önyeterlilikleri geçerli. Üretim santrallerini dağıtımla eş zamanlı ihale edeceğiz? dedi.

Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci, elektrik dağıtım ihalelerinin tarife değişikliğinden sonra kaldığı yerden devam edeceğini açıkladı. NTV/CNBC-e ortak yayınında soruları yanıtlayan Kilci, ?Önyeterlilik alan bütün firmaların önyeterlilikleri geçerlidir. Ancak teklif almadan önce bilgilerin yenilenmesi süreci gerçekleşecek. Bu süreçte eğer bir eksiklik veya bir değişiklik olursa, teklif tarihlerini ona göre belirleyeceğiz. Gecikmeyi göz önüne aldığınızda dağıtım ve üretim varlıklarının eş zamanlı olarak özelleştirilmesi mümkün görünüyor? dedi.

6 otoyol ve 2 köprünün özelleştirilmesi için bazı kanunlarda değişiklik yapılacağını belirten Kilci, 2008'in ilk yarısında özelleştirmenin tamamlanacağını söyledi.

Kilci şöyle konuştu: ?Ana otoyol ağı, Edirne-Ankara arasındaki otoyol ve üzerindeki köprüler. Bunun tek bir pakette özelleştirilmesi şimdiki şartlarda uygun gözüküyor. Yatırımcılar için geriye dönüşe imkan verecek, bizim için de değer artışını maksimize edecek bir süre olmalı. Bunun 20 yıldan az olmayacağını zannediyoruz.?

Metin Kilci, Türk Telekom'un yüzde 15-20'sinin halka arzını yılın ilk yarısında gerçekleştirmeyi planladıklarını kaydetti.

Kilci, Devlet Planlama Teşkilatı'nın hastane, okul ve cezaevi gibi hizmetlerin özel sektöre devrini amaçlayan kamu-özel sektör işbirliği yasa tasarısını da eleştirdi: ?Yeni bir genel müdürlük, daire başkanlığı kurmak suretiyle zaten diğer kanunlarda olan şeyleri başka bir kanun içerisine taşımak suretiyle yeni birşey yapıyor görünmek çok doğru değil. Çok kapsamlı bir düzenleme yapmaya gerek yok. Yeni bir kurum kurmaya hiç gerek yok. Ortada yapılan işler var, çalışan kurumlar var. Belki bunlarla ilgili düzenlemeler yapmak gerekir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber